tisdag 20 maj 2014

Ny sommarklänning

Här kommer en bild på klänningen som fick mig att bli så trött över min runda kroppshydda. Jag är inte helt nöjd med den för det bubblar sig lite på bandkantningen i fram. Men springer jag fort och ser glad ut så är det ingen som märker det......:-)

10 kommentarer:

anybody sa...

Big can be very beautyful!!

Ta ut svängarna och sträck på dig. Låt håret svalla eller klipp en djärv mohikanfrisyr i lila eller grönt. Visa benen och/eller annan valfri kroppsdel, och njut av livet!!

Med det sagt så tycker jag kanske att du skulle få bättre proportioner om du kortade av klänningen lite. Eller lite till och kompletterade med ett par halvkorta eller långa leggings i samma färg som kanten.

Se på de här tjejerna, visst är de härliga!! .. :-)

http://fatfashionablefeminist.wordpress.com/

http://theridiculous-sort.blogspot.co.uk/

http://cherizangelandstyleluvin.blogspot.co.uk/

http://sortlifeoutbuymilk.blogspot.se/

Cicki sa...

Anybody: Det där med håret är just nu väldigt svårt hur jag ska göra. Jag har ju haft både långt och snaggat och trivs i bägge delarna. Just nu skulle jag nog vilja snagga det på ena sidan och ha halvlångt på den andra. Men då kommer det där osäkra, ser jag då tjock ut i ansiktet? Att klänningen är lång är nog så att jag fortfarande inte gillar mina skurgumsknän. Men har funderat på leggings. Så vi får se vad det blir. Tar nog symaskinen upp till Sundsvall. Dottern och jag kanske får inspiration och gör något kul av anything.....:-)

anybody sa...

Det finns så mycket skavanker att skämmas för på en kvinnokropp att jag ibland förstår behovet av burka eller nikab .. eller vilket som nu är som mest heltäckande. ;-)

Enklast är att ge fanken i alltihop och göra det som ger mest tillfredsställelse och minst ångest .. om det nu finns nåt sånt?

Men med tanke på effekterna av dina sköldkörtelproblem så skulle jag inte raka av håret så att halsen blev mer framträdande. En Halvlång .. kanske lite yvig/krusig/lockig eller helt slät page tror jag skulle vara skitsnygg på dig. Särskilt i den irländskt röda färgen .. eller mörkröda färgen? .. i det här blogginlägget som leker med "din" typ av frisyr.

http://www.helenholmberg.se/2014/02/nytt-ar-nytt-har/

Enligt mig, då? Som inte är något orakel när det gäller skönhet.

Och glöm inte SMINK!! Smink är jättekul!!!

anybody sa...

Med halvlång page menar jag axellång .. vilket tydligen betyder lång för andra??? Det är i alla fall den längden jag har just nu och upplever som halvlång .. nästan kort??

Allt beror på vad man jämför med, eller hur? ;-)

Cicki sa...

Det är ju det med den förbaskade sköldkörteln som gjort att jag tvekat med att raka den ena sidan. Förmodligen har en seriös frissa även avrått mig....:-)

Håret är just nu i en sådan där hopplös fas, när det är varken långt eller kort. När jag var smal (och nyskild och vågade mer) så hade jag snaggat. Jag är ju egentligen den lite mer tuffare typen som hade skinnbyxor och sånt....:-) Sedan fick det växa och när jag klippte av det så var det midjelångt. Snyggt och väldigt praktiskt. Dilemmat med mitt hår är att det är det där typiskt nordiska, många strån men tunna och flyga. Svårt att göra en snygg frisyr av det. Så jag låter håret växa nu och få se vad jag gör sedan.

Jag har testa ett par gamla leggings som jag hade i garderoben. Så jag ska nog korta klänningen och använda leggings. Det känns bra. Märkligt att jag kunde ha dem i storlek L när jag drar 48 i vanliga fall? Mysko. Ska nog passa på att shoppa lite när vi är i Sundsvall. Det är ett rolig mor-dotter-syssla.

Jag har blivit dålig på att sminka mig. När jag jobbade var ju det en daglig rutin. Numera blir det bara om vi ska gå bort någonstans. Men visst märker man skillnaden direkt. Smink gör ju väldigt mycket.

Jag gillar i alla fall att vi kan prata så här om saker och ting. Om du vågar lita på mig så kan du även maila. Om man vill fortsätta att diskutera saker och ting, vill säga. Jag är bra på att bevara hemlisar....:-)

anybody sa...

Tyvärr så är jag ännu bättre på att behålla mina "hemlisar" för mig själv .. ;-)

Men jag kan dela med mig av min favoritsida när det gäller mönster .. fagert.se
och några roliga mönster i härliga färger som du kan låta dig inspireras av ..

http://www.fagert.se/shop/mamu-design-rita

http://www.fagert.se/shop/mamu-design-margo

http://www.fagert.se/shop/farbenmix-tara

Låt dig inspireras och som jag läste på en graffitisida .. The world can be AMAZING when you´re slightly strange.

Cicki sa...

Tack för länkarna. Ikväll har jag klippt till en skjortblus i ett underbart olivgrönt tunt bomullstyg. Tror den blir snygg. Sedan ska jag sy en militärskjorta/jeansskjorta till sambon. Han har både köpt tyg och fixat mönster själv....:-) Det tar aldrig slut på sömnadsprojekt. Just nu är jag rätt less på att sy väskor så det blir kläder istället.

Smycka sa...

Du är jättefin i din klänning! Och du är jättefin! Så det så! kramar i massor till en mycket go' person!

Mona sa...

Håller med Any-page med lite spretig lugg vore jättefint på dig.

Cicki sa...

Smycka: Du är fin du också och jag är så glad att vi träffats efter alla dessa år....:-)

Mona: Ana-page låter som en snygg frisyr. Har bestämt att jag ska låta det växa ut lite mer innan jag bestämmer mig. Nu är det bara hopplöst, varken långt eller kort. Visserligen spretigt men på fel sätt.....:-)