Här kommer receptet:
Chevréfylld fläskfilé med
ruccolapotatis
4 port.
Ingredienser
1 kg potatis
|
600 gram Fläskfilé
|
200 gram chevréost
|
2 msk färsk hackad rosmarin
|
70 gram ruccola
|
1 st vitlöksklyfta(or)
|
1 st Citron
|
5 st tomater
|
1 msk honung
|
0,5 tsk basilika
|
1 krm chilipulver
|
ugnssnöre
|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200
grader. Skala och koka 1 kg potatis.
2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.
4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.
5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.
6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.
2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.
4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.
5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.
6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad.
5 kommentarer:
Låter väldigt, väldigt gott! Ska prova, absolut! Hoppas ni hade en fin födelsedag! Kram!
Åhh, vad smarrigt det där lät då... Måste testa! Tack för att du delade med dig utav receptet. Hälsa gubben och gratta i efterskott. :)
Kram!
Om man tar bort vitlöken och ruccola-salladen verkar det vara väldigt gott! Jag klarar inte av vitlök i kötträtter, men jag tar rödlök istället. Ska testa när jag får tillbaka köket igen! :)
Alla: Helt klart ska ni testa. Nästa gång ska jag nog dra ner tiden i ugnen till 20 minuter. Tyckte filén blev aningen torr. Men det har ju betydelse också hur tjock den är. Vår var nog på ca 450-500 gram. Det gick åt till oss två. Jag blev otroligt förtjust i tomatsalladen som hade en perfekt syra och fräsch smak. Den kommer nog att få vara med både här och där till olika maträtter.
Tack för receptet. Det lät riktigt gott. Här hemma älskar vi alla sorters ost så lite chevré kan ju inte bli fel.
Skicka en kommentar