söndag 25 mars 2012

I blommornas tecken

 Den här helgen har hitills varit helt syfri. Det är sällan det är så i det här hemmet. Istället har jag ägnat mig åt blommorna. Jag har mycket blommor så att plantera om och förnya är ett ganska omfattande arbete. Numera får jag även ta det i omgångar.

I fredags blev blommorna i köksfönstret omplanterade plus att jag satte lite nya skott. Jag har enbart Saintpaulor i köksfönstret. Det är min favoritblomma. Hade jag plats skulle jag ha massor med olika färger och varianter. Nu är det några ordentligt utvalda istället. Jag vet inte vad som hänt i vinter, men de var i mycket sämre skick än vad de brukar vara. Så jag måste kanske satsa på att köpa några nya. Vi får se hur de tar sig efter lite omtänksamhet.

Lördagen var en riktig latdag där jag strosade runt länge i morgonrocken. Vi gick en långpromenad och eftermiddagen tillbringade jag på rygg med en god bok. Det är sällan jag har sådana latdagar. Igår behövde jag det.

Idag har de stora blommorna fått sin omvårdnad. I höstas var jag så trött på vår dracena som var som ett långt skrångel som växte snett. Jag kapade ner den ordentligt och satte ett toppskott i vatten för att se om det rotade sig. Jag tänkte kasta resten, men någon här på bloggen rådde mig att spara moderplantan. Det är jag tacksam för, eftersom det vuxit ut nya skott på stammen. Jag tog bilden i fel vinkel så det syns inte att det är ett likadant skott på andra sidan stammen. Plus att det är fler på gång. Nu har jag planterat om moderplantan och planterat toppskottet. Sedan får vi se vad det blir utav det hela.

Nu är bara resten kvar. Fast först tänker jag inta en stunds sängläge tillsammans med Björn Hellberg!.......:-)

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Växtpysslardag - sådant väder har det varit idag.
Fast jag har mest möblerat om i mitt växt/lusthus!
Måste ha hem lite mer jord i veckan så jag kan plantera om mina blomster och växter som börjar se ledsna ut inne!

Cicki sa...

Mångmamma: Jag tänkte idag på dig och ditt växthus. Du skulle kanske ha den ena dracenan där....:-)

Anonym sa...

Jag har också idkat lite blomvård idag, har skött om mina orkideer och talat milt till dem. Måste plantera om dem i veckan.Det är väl inte så himla kul men till slut ber dom om nåd! Det finns också ett par pelargonior i källaren som ropar på hjälp...

Jag tycker också mycket om Saintpaulor,men,de trivs inte här, vet inte varför. De enda jag lyckas riktigt bra med är Orkideer och Hibiskus.

Roligt att du lyckats så bra med Dracenan!

KB

Cicki sa...

KB: Visst är vi som några Flitiga Lisor. Och olika. Jag lyckas varken med orkidéer eller hibiskusar.

Junebacken! sa...

Jag har i flera veckor tänkt att plantera om mina stackars blommor men har inte kommit till skott än. (ha ha)
Jag är inte så förtjust i växtpyssel, i mitt förra hus hade jag mest plastväxter, de vissnade ju inte. ;) Men mitt 1800-talshus vill inte ha några plastväxter, det talade det bestämt om för mig innan vi flyttade in. Så nu är det bara att anpassa sig. Några växter stryker med varje år men i stort så är jag rätt nöjd med mig själv, de flesta överlever ju faktiskt. =)
Kram

Cicki sa...

June: Du ser, man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt.....:-) Heja på, blommor är bra för inneluften och den mentala hälsan.

Mångmamma sa...

Hm, lät ju lockande! :)

Cicki sa...

Mångmamma: Den kan ju bo här hos mig tillsvidare så får vi se vad som händer och sker.....:-)