måndag 13 augusti 2012

Ett väskmönster växer fram

När jag gör en ny väskmodell brukar jag för det mesta klippa ut modellen på frihand. Blir jag nöjd så gör jag ett mönster och en sömnadsbeskrivning för att ha till nästa gång.

Men nu har jag burit på en väskidé där jag insåg att det inte skulle funka fullt så enkelt. Jag var rädd för att förstöra för mycket fint tyg om min idé inte funkade.

Vad gör man då? Jo, man tar ett gammalt utslitet underlakan. Det gör inte det minsta om man klipper fel då. Gamla utslitna lakan har jag så jag kan gödsla med dem. Så nu har jag klippt och nålat, ratat, klippt och nålat igen, ratat, klippt och nålat och känt mig rätt nöjd till slut.

Det håller. Nu kör vi!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Gamla lakan är jättebra att ta till. Jag fick livet till min brudklänning uppsytt i ett gammalt lakan. Tjusigt värre :) Det var mamma som sydde klänningen och ville prova innan hon klippte i fina tyget.

Spännande att se vad det blir för modell på väskan den här gången. Du syr så fina saker.

Anonym sa...

Här försvinner alla gamla lakan ut i garaget... Några har jag dock räddat och de är mycket användbara. Ska bli intressant att se ditt slutresultat av väskan. Själv håller jag på med en mindre version av volangväska. Har ritat ett mönster själv och nu återstår "bara" ihopsättningen... Min assistent orkar inte vara inne nu, utan sover ute under en syrenbuske, så det går lite snabbare att sy för tillfället iaf.

KB

Cicki sa...

Camilla: Det var ju jättebra att kunna göra så.

Det blir lika spännande för mig att se hur det blir. Jag har redan fått tänkt om lite grand....:-)

KB: Lakan i garaget? Undrar vad de gör där?....:-)

Jag har redan fått tänkt om. Satte vadd för att få den fluffig men det funkade inte. Nu har jag fått klippa bort den. Försökte sprätta men det tog för lång tid så jag klippte försiktigt intill sömmarna istället.

Vilken lat assistent som ligger i buskarna att sover. Elvis vågar sig inte upp på sybordet eftersom jag då ryter till ordentligt.