söndag 8 juli 2012

Bakäventyr igen

Som jag berättat tidigare händer det att en deg kan bli för hård. Den kan också bli för lös. Men som tur är blir den oftast bra. Igår var en sådan dag. Det till och med blev perfekt.

Som ni ser på bilden jag bakade baguetter. Jag har gjort dessa en gång tidigare och blev väl ganska nöjd då. Nu har jag en alldeles egen baguetteplåt som jag invigde igår. Bröden blev såååååå bra. Köpbaguetter kan slänga sig i väggen. Synd man inte orkar äta upp allt på en gång, för de mister ju en del av sin spänst när man fryser in dem. Men vi petade i oss en hel, i alla fall, innan  kvällen var slut.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Mmmm, låter gott!
Men jag har kommit på att köpa baguetter som heter typ "rustika baguetter" eller något sådant. De är riktigt goda. Finns som butiksbakade på ICA. (Finns säkert på andra butiker också) De där som bara innehåller luft med en knaprig yta runt köper jag inte längre.

Har just köpt baguetter för att fylla och äta till lunch i morgon när vi är på resande fot. Smidig utflyktsmat och gott med salami och brie i.

Cicki sa...

Camilla: Sådana där butiksbakade brukar alltid vara bättre. Vad gott det låter med brie och salami. Det är verkligen perfekt utflyktsmat. Bär det av med semesterresan nu?