måndag 16 mars 2009

Tandlöst

Sambon lider av den erbarmligt dåliga kombinationen dåliga tänder och svår tandläkarskräck. Nu håller det på att bli ändring på detta. Så i fjorton dagar har han varit utan en del av sina tänder. Vi har levt på fisk och soppa kombinerat med fisksoppa. Lättuggat har gällt i planeringen av vår matsedel.

Imorgon ska han få sina nya gaddar. Undrar vad jag sedan ska planera för något som får tuggas? Knäckebrödsmackor, kanske?

9 kommentarer:

Junebacken sa...

När jag läste ditt inlägg tänkte jag direkt på Martin Beck. Jag vet inte om du såg programmet igår men han led av svår tandvärk och lika svår tandläkarskräck.
Åh, vad ni måste längta efter att få tugga. Ja knäckebröd låter ju inte så dumt men vad har han själv för önskemål?

Christina sa...

Stackars sambon!
Jag lider själv av tandläkarskräck men som tur är har jag starka tänder och nästan aldrig några hål, annars skulle jag nog befinna mig i samma sits.

Så skönt att få bett igen efter att ha varit glesgaddad i 14 dagar!

Cissi sa...

Du får bjuda på tuggkött! Så kallar våra barn köttet om det är svårtuggat, som det blir ibland när jag lagar mat.

Cicki sa...

June: Jo, vi såg Beck igår. Jag har försökt att höra efter vad han längtar efter men han vill avvakta tills han vet att det är OK.

Christina: Du fuskar ju med brorsan som tandläkare.....:-)

Det har varit illa ända sedan före jul så vi har fått anpassat maten, även om det blev ännu värre när de sista drogs ut.

Cissi: Jag tror nog det är en saftig köttbit eller tuggkött som han längtar mest.

Le Loup sa...

Vad härligt att han är klar nu, han kan verkligen känna sig stolt nu över sig själv! :)
Måste kännas jätteskönt att kunna börja tugga igen, det förstår jag!

Cicki sa...

Shirouz: På något vis trodde jag aldrig att vi skulle få uppleva den här dagen. I höstas när han var riktigt less så satte jag mig med telefonkatalogen och i princip ringde upp första bästa tandläkare. Sin gamla vägrade han att gå till. Den här ny var ett gift par där mannen var specialiserade på att jobba med barn. Han tog sig an sambon med gott resultat. Sedan slussades han över till frun med samma goda resultat. Jag testade också att gå där. Hon är helt fantastisk. Bestämd, lite rivjärn, men empatisk och med ett hjärta av guld. Och sambon har litat totalt på henne så nu har hon fått honom hela vägen fram, så att säga.

Le Loup sa...

Så härligt att höra, och det är viktigt som tusan att man känner förtroende för tandläkaren man har. Min är ju också lite rivjärn samtidigt som han har humor, det är guld värt :)

Smycka sa...

Jag har medlidande med din sambo! Lider som någon mer ovan själv av tandskräck! Har i och för sig bra tänder i alla fall, än så länge. *cross my fingers*

Hoppas det gick bra för honom att få sina nya tänder.

Kram
Ulrica =o)

Pst
Hoppas även att du och HUMLIZZ fått tag på varandra" ;)

Cicki sa...

Smycka: Det har gått bra. Han har fortfarande lite ont när kvällen kommer. Det måste ju "sätta" sig först. Men annars är det bara bra.

Jag hade hoppats att Humlizz skulle höra av sig för jag vet inte hur jag får tag på henne. Men det kanske kommer.