torsdag 24 april 2008

Jag, en enbuske

Kära bloggvänner, nu är jag tillbaka. Idag har jag sovit och läst. Åt frukost och la mig och läste och somnade om. Skönt. Jag är fortfarande trött men nu är det mer en fysisk trötthet. Det som är jobbigt här hemma nu är att sambon går på en stor hälsoutredning vilket gör att han mår rätt dåligt och jag måste ta ett större ansvar för saker och ting. Har man då en kropp som inte riktigt hänger med så sätter det sina spår. Jag har fortfarande svårt att inse att jag inte klarar allt som jag gjorde när jag var ung och frisk. Min son mår inte heller så bra utan är rätt svart i sinnet just nu vilket gör att det går åt mycket energi till att stötta honom. I det stöttandet är jag ensam eftersom han och hans pappa inte drar så jämt och sonen vägra ta emot professionell hjälp. Men nu är jag tillbaka på banan igen och ska försöka lyssna lite bättre på min kropp.

Alla tröstande tillrop har också stärkt mig och känts bra. Tack för det. Jag gick inte in i väggen den här gången, jag sprang bara emot ett litet staket. Jag har en väninna som säger att jag är som en enbuske. Seg och obrytbar och reser mig snabbt igen. Nu ska jag gå iväg på min vattengympa och gosa i det varma vattnet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du har verkligen ett storthjärta till människor och vill hjälpa alla sätt och vis och det var det som gjorde att jag blev fäst vid dig.Detär sant att jag gillar Mammor mest än Pappor för att Mammor bryr sig mer.Jag tittar på din blogg varje dag som går och du finns i mitt hjärta varje dag och kväll.Tusen kramar från en hemlig vän

Annika sa...

Vilken fin beskrivning din vän gav dej, som en seg och obrytbar enbuske :-). Skönt att det känns lite bättre nu. Hoppas att vattengympan gjorde gott!

Hilda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hilda sa...

Hej Enbusken ;). Härligt att det känns lite bättre nu. Stor kram!

Cicki sa...

Tack Annika och Hilda. Vattengympan gör alltid gott. Det är varmt och skönt i vattnet och vi är ett sammansvetsat gäng som även gympar prat-och skrattmusklerna....:-) Jag har bestämt mig för att ta det lite lugnare ett tag så jag inte råkar ut för samma sak igen. Hoppas bara nu att jag kan hålla det.

resan mot ljuset sa...

Det känns skönt att höra att du har rest dig igen. Vattengympa är verkligen härligt för kropp och själ. Önskar dig en skön stund. många kramar.

Lena sa...

Skönt att du är på G,ta nu hand om DIG och njut av dagen.Vårkramar

Spader Madame sa...

Åh, det lät skönt. Det är varmt vatten som gör susen. Håller med dig om att bloggvärlden gör livet lättare att leva.

Häng i - snart är det sommar. Jag tror att det här ska bli den bästa sommaren nånsin, vad tror du? Nästa gång du kommer till ett litet staket så hoppar du över - OK!

Cicki sa...

Käraste Madame, visst får vi en underbaraste sommaren, det känner jag också på mig. Jag tror att staket egentligen är till för att hoppas över. Gräset ÄR ju grönare på andra sidan. Och med mycket varmt vatten och skön vattengympa så ska nog kroppen klara av det också.