tisdag 1 april 2008

Ytterligare en handväska

Det här tyget har legat hemma ett tag. Jag har hela tiden vetat att det skulle bli en handväska av det. Det var bara modellen jag inte kom på. Tills häromdagen! Då trillade tioöringarna ner. Jag är verkligen jättenöjd med den. Det var så himla kul att sy den och fundera ut olika detaljer och upptäcka att de dessutom funkade. Det är bomull rakt igenom. Själva väskan är en grov bomullsväv, handtag och botten likaså. Fodret är ett tunt bomullstyg.
Botten är i samma färg som handtag och spännestamparna. Botten är förstärkt med en stel vlieseline-liknande platta för att väskan ska stå stadigt.


Fodret är en tunn bomullsväv i terracotta. Det är två stora fickor och en mobilficka.

Jag ska sy en plånbok och ett bokomslag i samma tyg ifall man vill matcha med sådana saker. Men det får bli en annan dag för nu måste jag göra lite annat här hemma.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den var supersnygg.
En exakt sån skulle jag vilja ha fast i svart.Har du nåt tygförslag och vad kostar den?
kram catta

Annika sa...

Men vad du är påhittig och full med idéer! Och sen sätter du dej ner och gör nåt av dina idéer också! Önskar jag vore lika kreativ och händig.

Cicki sa...

Du har väl fullt upp ändå. Att sy har alltid varit någon form av terapi för mig. När barnen var små sydde jag mycket kläder till dem och till mig själv. När de blev tonåringar ville de inte ha hemsytt så då sydde jag ännu mer kläder åt mig själv. Nu har jag inte så stort behov av kläder eftersom jag mest går hemma. Att sy sånt jag syr nu gör att jag mår bra och det är utmanande att få lyckas med det....:-)

Mie, Absolut Guldkant sa...

Jag blir sååå impad! Inte behöver du handla dyra väskor för att få en färgglad vår;)
Kram

Cicki sa...

Tack Mie. Själv har jag en brun säckig Esprit som jag bara älskar. Men man kan inte beskylla den för att vara färgglad. Jag säljer ju mina alster. Jag är som skomakarens barn som går utan skor. Jag har inte ens en hemsydd badkasse. Fast jag måste nog ändra på det....:-)

Lena sa...

Jättesnygg modell,jag blir verkligen impad av dina saker.Har du mönster till det du gör?

Cicki sa...

Tack Lena. Såna här saker gör jag på frihand. Vissa saker som löven har jag ritat mönster själv till och plånbok och bokomslag skriver jag ner måtten så jag kommer ihåg till nästa gång. Så om jag har någon typ av mönster så har jag i alla fall alltid gjort dem själv.