tisdag 4 november 2008

Prisfråga

Nu är det en sak jag skulle vilja ha hjälp med. Jag brukar inte ha problem med prissättningen. Men nu har jag det. Jag har sytt grytlappar och grytvanter i set. Och jag vet inte vad jag ska ta betalt. Så nu frågar jag er. Om ni var på julmarknad och såg dessa; Vad skulle ni vilja betala för dem.

Det är två grytlappar och en grytvante i varje set. De är sydda helt i bomull. Som mellanlägg har jag använt två lager frotte. Frotte är suveränt som skydd mot värme. Sedan är det quiltat för att frotten ska ligga kvar på plats. I vanten är frotten fastquiltad på fodertyget. Det blev snyggare finish så, tyckte jag. De ser likadana ut på bägge sidor.

Det är kanske bäst att tillägga att dessa exemplar inte är till salu ännu. Nu spar jag allt till julmarknaden. Än så länge finns det bara en omgång av varje färg. Jag har beställt mer tyg så ev kommer det att bli några fler som blir lika. Så de är inte helt unika men det är ju ändå ingen stor produktion på dem. Max tre set av varje färg, kommer jag att göra.




10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad söta de blev!! Särskilt de vita.Tomten/vätten är för härlig.
Kul att få se lite av ditt arbete.


Kram

KB

Smycka sa...

Svår fråga! Vet faktiskt inte har problem att prissätta mina saker också. *s*

Jättefina var de allihopa!

Kram
Ulrica =o)

Spader Madame sa...

Värdelös på att prissätta! Generellt är väl att du ska lägga på litet procent av det du tror, 50-100 kanske, påläggs-procenten alltså. Om du tänker 100 så tror jag 150-200...do I make myself clear- tänk på att jag har feber!

Camilla sa...

Dom är jättefina!

Svårt med priser. Jag har en vild gissning, 120-150:-. Men jag kanske är helt fel ute.

Cicki sa...

KB: Du ser att vi är lite olika ibland. Jag gillar själv de svarta bäst. Nej jag har inget snögubbetyg. Tyvärr för det vore läckert.

Smycka: När jag var egen företagare hade jag inget problem med prissättningen av mina tjänster. Med det här är jag mer osäker. Du gör ju också så himla fina saker.

Spader och Camilla: Jag tänker nog lite i samma banor som er. 125-150 hamnar jag själv tankemässigt. Men så blir jag så osäker om folk verkligen vill betala så mycket...:-)

Anonym sa...

Vadå mycket? Jag skulle lätt kunna betala 200 spänn för ett sådant set om jag gillar det och det skulle passa i mitt kök. 150:- är inte mycket för ett hemsytt set i den här stilen. Tänk hantverk!
/June

Cicki sa...

June: Det är ju det här som är så svårt. Det är hantverk. Det tycker jag också. Samtidigt så är det ju något jag gör för att jag tycker det är kul. Kan man prissätta det som är roligt? Jag tror att den här marknaden kommer att bli någon form av riktlinje för mig. Då ser jag direkt på plats vad folk är villiga att betala för mina saker.

Anonym sa...

Som kvinna BÖR du prissätta det som är roligt. Varför ska du ta mindre betalt bara för att du tycker det är kul?? I hästbranschen tar de minsann betalt så att det stänker om det trots att de tycker att det är kul, det är ju också ett intresse från början. Det är också tjänster som man inte har kvar sas. Något du sytt har du ju kvar och kan njuta av i flera år om du så vill.
Och inte tycker du väl att det är kul jämt nu inför marknaden? Jag antar att du sätter dig vid maskinen ett antal ggr för att du MÅSTE och inte för att det är så förbaskat roligt. Förresten, tror du att en karl hade tagit mindre betalt bara för att han tycker det är roligt? Det här är mer kvinnofälla än att vara hemma med barnen, tycker jag, för det har jag aldrig ansett vara en fälla. Men här blir det liksom en. Fråga runt lite i bekantskapskretsen, både kvinnor och män, vad de tycker är roligt och vad de kan tänka sig att ta betalt för den saken eller den tjänsten. Kan vara intressant om inte annat att höra svaren.. Lycka till!
/June

Anonym sa...

På bilden verkar de svarta blå. Men varför inte en svart och en vit? En oslagbar kombination! Du vet att jag också är väääldigt svag för svart och jag har lite planer på att sy någon julväska i svart, med någon form av julbild på. Får se hur det blir...

Förresten så är samtliga dina grytlappar jättesnygga.

KB

Cicki sa...

June: Visst har du rätt att man ska prissätta även det som är roligt. Just nu är det inte kul att sy hela tiden utan mer ett måste. Fast det är kul också när saker blir fina, som t ex de här grytlapparna.

Ang kvinnofälla så var jag ju också hemma med barnen. Några år som jag aldrig kommer att ångra även om jag har sämre pension idag på grund av det. Var och en måste få välja själva hur de ska göra utan att någon ska hötta med fingret åt dem och säga att det är fel.