onsdag 9 juli 2008

Min morbida sida

Det verkar som om jag har en riktigt morbid sida. Jag frossar i mord och hemskheter. Självklart är det inte jag som mördar. Så hemsk är jag inte. Utan jag älskar att titta på det eller läsa om det.

I söndags var det Tyst vittne. Vem satt klistrad vid TVn och tittade på äckliga likdelar och andra fynd som gjordes i dypölar och kloaker? I måndags var det ordentlig krock, Billy Bathgate på nian och CSI på femman. Då spelar man så klart in, så man kan frossa i fler mord. Igårkväll var det Morden i Midsomer. Mmmmm, alla dessa engelska deckare som är så underbara. Ikväll är det krock igen Cold Blood på fyran och Mördare okänd på ettan. Tack gode gud för videon. Man kan ju inte missa ett endaste litet kladdigt mord.

Hos vem står alla trettiosex avsnitten av Mordkommissionen? Jo, i vår dvd-hylla. Vad läser jag helst för böcker? Rätt gissat, deckare.

Vad är det som gör att man är så fascinerad av detta mördande? För jag är ju inte ensam, det vet jag. Är det så att det är ens sanningssökande och rättstänkande som gör att man gillar detta. Nöjet att på slutet få se hur de fångar in och bestraffar denna hemska människa som utfört allt detta brutala. Jag vet inte. Jag vet bara att jag älskar att se och läsa om dessa hemskheter.

8 kommentarer:

Mie sa...

Ha ha här har du en till:) Visst var det bra igår?

Cicki sa...

Det var toppen. Jag gissade ganska tidigt att Patrick på något vis överlevt och kommit tillbaka. Men jag kunde ju inte tänka mig allt det andra. Engelska deckare har en särskild knorr över sig.

Bloggblad sa...

Jag gillar också de små "gulliga" morden i Midsomer, känns så snällt... Fast igår tyckte jag det var läskigt. Tycker jag alltid när det är barn inblandade... och det där med källaren som fick mig att tänka på galningen med dottern och barnbarnen...

Anonym sa...

*ler*
Gillar också mord, i böcker och även på de kanaler som visar OM riktiga mord - hur de löses osv... 48tim mm, de viktigaste timmarna - händer inget då kan det kallna fort för polisen mm... och program om gamla mord som tas upp på nytt igen och leder fram till gripande... mycket sådant älskas...
Frågan är anledningen som sagt var... Men, lite av ordningssinnet och det där att vilja ha koll på hur man löser allt. Det får inte var fel - det ska bli rätt... lösningen måste finnas där, men var... envisheten... kan det vara något i det? Plus att man försöker komma på HUR en människa är funtade som begår ett mord... kan göra det och tro att den kommer att klara sig undan. Oki, några gör det, dock väldigt få... Vad får dem att göra det och tro att de är odödliga själva och INGEN kan komma på dem... tanken är fängslande, ehhh...
Må så grankott...

Klimakteriehäxan sa...

Hm ... jag har tröttnat lite på morden, faktiskt. Plockade ikväll fram en osedd dvd, "About Schmidt" med Jack Nicholson och fick se en himla originell film, med en lysande JN som nybliven pensionär. Inte ett mord i sikte på hela kvällen, jätteskönt.

Spader Madame sa...

Klart det ska vara mord...på längden och bredden. Nu brukar jag iofs tycka att det i Midsomer är för gulligt alternativt lättuträknat men i tisdags skötte de sig bra! Hos mig var videon också igång igår! Självklart spelade jag in det med reklam, bara att spola förbi när det blir dags att titta! Kram...

resan mot ljuset sa...

Kan gå med på att kolla deckare och liknande. Fast det är inte min favorit. Såg Midsummer.. Blev mest berörd av barnens grymheter. Det var skickligt uppbyggt tycker jag.

Cicki sa...

Klimakteriehäxan: Jack Nicholson är helt klart en kanonbra skådis. Jag har fortfarande Gökboet som en stor favoritfilm. Den där filmen har jag inte hört talas om men hittar jag den någonstans så får den följa med hem.

Spader: Det är klart bäst att spela in reklamkanalerna så man kan spola förbi reklamen. Det finns så himla mycket dålig reklam på TV. Midsomer och andra engelska deckare har något speciellt över sig. Även om de är förutsägbara.

Resan: Barn kan vara så otroligt grymma. Man blir verkligen illa berörd av sånt.