fredag 20 september 2013

Ny kasse

 Ännu en kasse i detta fantastiska Ikeatyg.

Du hittar mer uppgifter på hemsidan.

tisdag 17 september 2013

Ny läcker kasse

Nu har en ny kasse sett dagens ljus. Det är ett otroligt läckert tyg om man gillar starka färger.

Du hittar mer uppgifter hos Cicki Design.

Jag kommer att sy en till med en annan färg på foder och remmar.

Mina favvotidningar

Jag är extremt dålig på det här med veckotidningar. Det är i princip inga som faller mig i smaken. Utom de här två. De ramlar ner i brevlådan fyra gånger per år, vardera. Jag läser dem från pärm till pärm och njuter hela tiden.

Igår kom Burda Plus. Oj, så mycket snyggt det är den här hösten. Kan jag få lite fler timmar per dygn? Det lär behövas om jag ska hinna allt jag vill sy.

måndag 16 september 2013

Läcker födelsedagsmiddag

Sambon fyller år idag så jag bjöd honom på en god middag här hemma. Chevréfylld fläskfilé med basilikapotatis och tomatsallad. Allt var toppengott. Vi kommer helt klart att göra det fler gånger. Vi är inte så överdrivet förtjusta i ruccola så jag gjorde dressingen på basilika och persilja istället. Det blev också väldigt gott.

Här kommer receptet:



Chevréfylld fläskfilé med ruccolapotatis

4 port.
Ingredienser
1 kg  potatis
600 gram  Fläskfilé
200 gram  chevréost
2 msk  färsk hackad rosmarin
70 gram  ruccola
1 st  Citron

5 st  tomater
1 msk  honung
0,5 tsk  basilika
1 krm  chilipulver
ugnssnöre
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka 1 kg potatis.

2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom. Salta och peppra filén efter smak.
Blanda 200 gram chevréost med 1 msk honung och 2 msk hackad rosmarin.
Bred ut fyllningen på fläskfilén och vik ihop. Bind samman fläskfilén med ett snöre och bryn den på båda sidor i en het panna med lite smör. Lägg över den i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30 min.

4. Ruccoladressing- Mixa nästan hela förpackningen med ruccola (spar en näve) tillsammans med ¾ dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och saften från ½ citron till en slät dressing i en matberedare eller använd en stavmixer.

5. Tomatsallad- Hacka 5 st tomater och blanda med 1 msk olivolja, 1 msk citronsaft, ½ tsk basilika, 1 krm chilipulver och smaka av med lite salt.

6.Häll av potatisvattnet och blanda potatisen med ruccoladressingen och resten av ruccolasalladen.
Servera fläskfilén tillsammans med ruccolapotatis och tomatsallad. 


lördag 14 september 2013

Nya kuddfodral

Jag är fortsatt flitig vid symaskinen. De här är de senaste kuddfodralen som jag sytt. De blev mycket läckra.

Nästa sak som ska sys är en kasse.

onsdag 11 september 2013

Höstmat

Det är konstigt det här med årstiderna och vårt förhållande till dem. Jag går fortfarande i kortärmat, till och med ärmlöst. Ändå börjar jag längta efter höst-och vintermat. Vad kan det bero på?

Så ikväll har jag stekt potatisbullar med bacon och lingonsylt. Jag laddade kundvagnen full med rotsaker och andra höstmatsingredienser. I huvudet har jag laddat för ärtsoppa med fläsk, laxsoppa med goda grönsaker, köttgrytor, rotmos och fläskkorv, potatisgratäng, potatismos och annan härlig vintermat. Fylld med en massa onyttiga kolhydrater, men nyttiga vitaminer och fibrer.

Förr var jag helt övertygad om att det vara kalorierna som gjorde maten god. Nu förstår jag hur fel jag hade. Det är naturligtvis kolhydraterna som smakar mums.

tisdag 10 september 2013

Ny handväska

Nu är den lilla handväskan färdig. Den blev precis så fin som jag tänkt mig.

Tyget heter Montpellier och är från kollektionen Dark Treasures från Ashley Wilde.

Som vanligt har jag gjort så många fickor som jag fick plats med. I det här fallet blev det tre stycken, varav den ena är med blixtlås.

Mer uppgifter hittar du hos Cicki Design.