söndag 14 december 2008

Shopping för hela slanten

Dagen idag har minst sagt gått i shoppingens tecken. Vi började dagen på Jysk. Tro inte vi var ensamma där. Det var hopplöst att hitta parkering men till slut så lyckades vi. Vi var där för att vi skulle köpa nya kuddar åt oss själva i julklapp. De gamla hade börjat bli så ihopsjunkna så de ville inte ens bli fina efter tvätt.

Vi hittade de kuddarna vi vill ha plus att vi hittade en hel del annat också. De reade ut sina julsaker så det bidde en röd keramiklykta och en bordslöpare. Dessutom blev det en omgång panelvagnar till vardagsrumsgardinerna jag ska sy. Jag hittade rosa vaxduk med prinsessor. Gissa vem som ska få det. Just det, Ebba naturligtvis. Jag kan riktigt höra henne utropa "åååååååå rosa!!!" Jga tänkte sy ett litet förkläde åt henne. Resten ska jag ta själv och sy en badkasse med vaxduk till foder. Vi hittade även fina stolsdynor till våra nya köksstolar.

Vi lastade i det där i bilen och gick vidare till Rusta. Bekvämt när butikerna ligger nära varandra. Där tänkte vi köpa nya hallmattor. Jag hade fått för mig att jag ville ha runda mattor i hallen. Vi hittade jättefina runda ryamattor i en djupröd vacker färg. Få se hur det blir med katthår. Det blev även kakmått (till Ebba), glasögon, juliga örhängen, Axe och en bamsepåse Riesen plus en ljusslinga som sambon suktat efter sedan förra julen.

Tro inte vi var nöjda med det. Vi fortsatte med att åka och titta på en soffa som vi ringt på på Blocket. Det var nästgårds, bara rätt över gatan hemma. Den var jättefin. Så vi köpte en skinnsoffa på studs, bara så där. 800:- var det facila priset vi gav för den. Tröttnar vi på en så är det ingen större skada skedd. Den var då bra mycket snyggare än vårt gamla nedsuttna elände. Vi ska hämta den senare i veckan när vi blivit av med vår egen.

När vi kom hem så började jag sy nya vardagsrumsgardiner men det blev bara en gjord idag. Jag blev så irriterad för jag upptäckte inte i tid hur snett tyget var. Då hade jag redan klippt till det. Så det var bara att försöka göra det bästa av det hela. Aldrig mer att jag köper tyg på Jotex. Men det blir nog bra innan det är klart i alla fall. Jag bara tappade fart ett tag.

Förkläde och kakmåtten till Ebba ska få åtföljas av hemgjord Playdoo-deg. Det är nämligen så att de pysslar inte så mycket med henne när hon är hemma, så det här är en liten fin vink utan att vi lägger oss i för mycket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har varit på Panduro och shoppat loss bland papper och sånt.

Här ska det pysslas, trodde jag i alla fall;-)
Dottern kom, slängde in väskan och drog,svisch som en avlöning.

Tur man kan själv=)!

Kram