fredag 19 december 2008

Sakta men säkert går vi mot dopparedagen

Nu är den stora julhandlingen över. Det mesta av julmaten finns på plats och det känns så skönt. Det som förvånade mig var att det blev mycket billigare än vad jag trott. Det gör inte det minsta när det blir åt det hållet. De få julklappar vi ska ge bort är klara. Det är mest Ebba och Amadeus som får något. Själva ska vi unna oss Mama Mia på dvd. Den rear Ica Maxi på söndag. De har en reapryl varje dag. Är det så vi glömt något kan vi komplettera det då eller så kan vi gå på vår lilla närbutik.

Imorgon ska vi hämta ner julsakerna och så ska jag ägna mig åt städning i lugn och ro. Damma och lägga på juldukar och plocka fram pynt. Till Elvis stora glädje ska vi snart klä julgranen också. Det får bli på måndag eller tisdag. Måndagen ska för övrigt ägnas åt lite matlagning. Numera gör jag inte så mycket men egen inlagd sill och mina alldeles speciella julköttbullar är ett måste, enligt mig själv.

Det är så skönt att ha blivit så gammal och förståndig att man inte längre hetsar en massa utan tar en dag i taget. Det blir jul i alla fall, har jag lärt mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är också klara med matinköp och julklappar. Skönt att inte behöva stressa i sista stund! Nåt mer storstädande tar jag inte itu med - känns inte som om det är lönt med tre ungar och två hundar i huset ;-).

Cicki sa...

Annika: Jag ska väl direkt inte storstäda men det blev lite dåligt med städandet här i höstas när jag sydde inför marknaden. Jag tycker faktiskt det är rätt kul att städa om jag får göra det i min egen takt. Diska alla mina glasgrejer så de glänser när jag sedan tänder spottarna ovanför....:-)