
Det här åt vi ikväll. Det var fantastiskt gott. Passar perfekt nu när svamptillgången är så god. Vill man inte ha den helt vegetarisk så kan man göra som vi gjorde. Vi tog lite prescutto och salami till. Eller varför inte stekt kycklingfilé till. Jag kommer helt klart att göra det fler gånger.
Pasta med rostad paprika och svamp
4 personer4 paprikor, röda och gula
2 tsk balsamvinäger
2 tsk olivolja
250 g färsk svamp, gärna skogssvamp
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
tagliatelle eller annan pasta
riven parmesanost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader grill. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 5 min tills de blir bubbliga och svärtade. Ta ut dem och täck dem med ett nytt bakplåtspapper urkramat i vatten. Låt papperet ligga kvar i ca 10 min. Dra bort de svarta skalen när paprikorna svalnat och skär dem i cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med olivolja och balsamvinäger.
(Detta moment gjorde jag tidigt så det fick dra ihop i drygt en timme. Jag rekommenderar det. Rör om då och då så alla smaker får blanda sig.)
2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek dem i olivolja i en stekpanna på medelhög värme i ca 15 min. Krydda med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda den med paprikan. Servera med stekt svamp och riven parmesanost.
Smaklig måltid