
Den är 47 cm djup, för att få plats med stående stickor. Det är en oval botten som mäter 34 cm på bredaste stället. En axelrem gör att väskan är enkel att ta med sig.




Syblogg, matblogg,eller musikblogg? Det är frågan. Det viktigaste är att det är MIN blogg. Här får jag tycka och tänka vad jag vill om vad som helst. Gillar du det så är du hjärtligt välkommen hit.
Tre lager potatismos i form
4 portioner
300 g hackad potatis av mjölig sort
125 g hackad kålrot
1 stor hackad morot
450 g färsk spenat
1 msk mjölk
1 msk smör
½ dl vetemjöl
1 ägg
½ tsk malen kanel
1 msk pressad apelsin
¼ tsk riven muskot
salt och peppar
tunna morotsstrimlor till ganering
1. Smörj 4 st aluminiumformar som rymmer 1½ dl.
2. Koka potatisen i 10 minuter. Koka samtidigt i varsin kastrull kålrot och morot i 10 minuter. Förväll spenaten i lite kokande vatten i 5 minuter (vattnet ska nätt och jämnt täcka spenatbladen). Låt alla grönsakerna rinna av.
3. Tillsätt mjölk och smör till potatismoset och mosa till en slät puré. Rör i mjöl och ägg.
4. Dela potatismoset i tre lika stora portioner och lägg i varsin skål. Blanda ner kålrot i en av skålarna, morot i en annan och spenat i en tredje. Blanda väl med potatisen.
5. Tillsätt kanel till kålrots- och potatisblandningen. Rör ner pressad apelsin i morots- och potatisblandningen och muskot i spenatblandningen. Krydda alla tre formarna med salt och peppar.
6. Lägg ett lager kålrotsblandning i varje aluminiumform och jämna till purén. Nästa lager består av potatis och spenat och överst lägger du morotsblandningen. Täck formarna med folie och sätt dem i en långpanna. Fyll pannan till hälften med kokande vatten och ställ in den i 175° varm ugn. Efter ca 40 minuter ska purén vara färdig.
7. Vänd upp formarna på serveringstallrikar, garnera med morotsstavar och servera genast.