söndag 2 oktober 2011

Den som spar, han har!

Varför sparar man på tomflaskor och tombackar? Kan någon berätta det för mig. Jag har frågat hamstern, men han bara kontrar med att jag har ingen äkta samlarsjäl. Tack gode Gud för det. Hur hade det sett ut annars på vår vind?

Nu har vi släpat ner tre backar fulla med ölflaskor och tre bananlådor med ölflaskor. Tyvärr finns det etta antal lådor till, inklusive lådor med tomburkar. Imorgon blir det Returen. Vi har släpat ner annat också, men det var vettigare saker, där en del ska sparas och en del kastas. Annat ska till loppisen. Det får bli på tisdag.

I rättvisans namn får jag väl ändå säga att hamstern själv börjar inse det galna i allt sparande. Synd bara att man inte kan omsätta pengar. Då hade vi varit rika nu.

4 kommentarer:

AprilSus sa...

Ni kanske gör en liten vinst på panten, för den har väl stigit sedan flaskorna och burkarna sparades? ;)

Kramis!

Bloggblad sa...

Vår son gillar inte att panta sina flaskor, så jag får panten om jag gör det... brukar bli ca 70:- per säck.

Jag tror att karlar är mer hamstrar än kvinnor, min man är förskräcklig, slänger inte en enda pryl. Som tur är tar han ut det mesta till garaget och det bryr jag mig inte om. Hans gamla kläder slänger jag när han inte är hemma.

Lippe sa...

Jag funderar på att hyra ett släp...

Cicki sa...

AprilSus: Här pratar vi glas och flaskor från 80-och 90-talet, samt flaskor från Tyskland och Danmark. Tji pant!

Bloggblad: Som jag skrev till AprilSus så är det ingen pant på dessa grejer. Hade jag råd skulle jag hyra ett förråd åt han där han fick spara hur mycket som helst. Bara jag slapp hantera det.

Lippe: Tyvärr har vi ingen dragkrok på bilen. Annars har ett släp suttit fint här också.