tisdag 4 oktober 2011

Loppisfynd

 Idag har vi varit på loppisen och lämnat en massa grejer. Det var väl inte direkt planerat att vi skulle handla så mycket. Det vi skulle titta på var ett par vinterkängor till mig och en lampskärm till Bergboms-vasen.

Vinterkängor blev det i alla fall. Nästan oanvända CAT för 65:-. Det kallar jag ett fynd.

 Det slank även med några roliga tyger. Jag var duktig och höll mig på bokfronten. Endast en Maivy Binchy fick följa med hem.
Den som prissatte det här tyget hade inte mycket koll. Men glad är jag åt fyndet. Vet inte än vad jag ska göra av det. Något kul måste det ju bli i alla fall.

Så här fina var kängorna. De ser slitna ut utanpå men inuti ser de knappt använda ut och sulorna verkar knappast ha gått ute. Det kan vara att de stått och blekts någonstans. För övrigt är de perfekta.

12 kommentarer:

Lippe sa...

Fina fynd!! Vilken Binchy köpte du? Gillar hennes böcker skarpt!!
Jag har också varit på loppis idag men hittade inget!?
Kram

Trebarnsmamman sa...

Grattis till fynden!!!!!!!!!!!

Cicki sa...

Lippe: Ibland har man tur. Egentligen tillät inte kassan så pass många köp, men det är ju så med loppis att det gäller att passa på. Stjärnklara nätter, hette den. Den senaste jag läste av henne var Glassjön. Den var bara sååååå bra.

Trebarnsmamman: Tack.

Ruta Ett sa...

Herregud!! Josef Frank!!! Vilka fynd - nä prissättaren hade nog inte en susning...

Ann Catrine sa...

Snacka om fynd!!
och vilka härlig tyger,
prissättaren måste haft huvudet
under armen när Josef Frank kom in!
Jag menar, ALLA känner väl igen
hans tyger!

Skulle också behöva ut på kängjakt...

Kram

Cicki sa...

Ruta Ett: Gissa om jag höll på att hoppa högt av glädje. Först tog jag i tyget och säger till M att det här gillar jag. Då fick jag se märkningen och höll på att smälla av.....:-)

Ann Catrine: Till och med sonen vet något om Josef Frank. Men är man inte intresserad av antikt och design så kanske man inte har en susning. Jag är ju glad över det.....:-)

Kängorna känns också som ett fynd. Jag har haft tur och hittat fina både helt oanvända och nästan oanvända, på loppis. Annars är jag lite kräsen på att köpa skor begagnat.

Hoppas du hittar några fina kängor du också.

Mångmamma sa...

Hm...deckare gillas, har jag för mig!?
Kanske dags att skicka iväg nästa "Vandringsbok" i din riktning!?
Annars är jag nog en tvättäkta kärring-mot-strömmen här.
Jo - jag känner väl till Josef Frank - men jag gillar inte mycket av hans verk.

Kram

Inger Marianne sa...

hej, ett sånt tyg visar man upp eftersom i vanliga fall finns inte ekonomi för Josef Franktyger. Spänn upp tyget på en skiva, sätt på en passande ram och häng den på väggen. Mitt tips. Kramis.

Viola sa...

Jag instämmer i grattiskören. Wow vilka fynd du har gjort!

Kul att det var rätt person som fann tyget=)

kram / Viola

Cicki sa...

Mångmamma: Visst är det deckare som gillas här. Jag har inte hoppat på olika erbjudanden om vandringsböcker eller pocket till pocket och allt vad de kallas, helt enkelt för det här med portokostnaden.

Jag är glad åt till erbjudande men säger ändå nej tack. Jag har två stora papperskassar plus andra högar med oläst. Det är bättre någon annan hugad får en vandringsbok. Men som sagt var, tack för omtanken.

Jag gillar ju färgstarka tyger, därför gillar jag det här tyget. Det innebär inte att jag gillar allt av Josef Frank. En del är för röriga.

Inger: Våra väggar är fulla av tavlor så det får bli något annat. Har några idéer om vad jag ska göra. Vi får se. Det mesta kommer nog att gå till försäljning.

Viola: Ibland har man tur. Tur att ingen annan fattat vilket fynd det var. Här pratar vi 25:-!

Inger Marianne sa...

Synd att jag inte har gott om pengar annars kunde jag köpt tyget av dig för en för dig vinstgivande summa. Skulle med glädje byta en av våra tavlor mot en Josef Frank.
Kramis.

Cicki sa...

Inger: Missförstå mig rätt när jag säger att jag tror inte jag vill sälja det så. Jag vill göra grejer av det.....:-)