lördag 1 oktober 2011

Vindsfynd

 Oftast glömmer man bort vad man packat ner på vinden. I alla fall är jag sådan. Det här fyndet gjorde jag däruppe. Den kommer från sambons hem och vi har aldrig haft den framme, så det kanske var därför jag glömt.

Det är en Bergboms-lampa, troligtvis italiensk design. Den är underbar. Nu ska vi försöka hitta en skärm som passar till. Jag vill ha en vit eller gräddfärgad, rätt hög, bred och rak. Den gamla såg ut ungefär så, men den hade rämnat. Det är därför vi aldrig haft den framme, i vårt gemensamma hem. När vi hittat en passande skärm ska den få en fin plats att stå på.
Det här är Tiljman, 60-tal. Vasen fick jag av mina arbetskamrater när vi flyttade från Karlstad 1967. Tavlan fick jag något år senare, troligtvis av mamma och pappa. De ska också få en fin och passande plats. De ska inte gömmas undan på vinden.

För den uppmärksamme så ligger det nysydda kuddar i soffan. Ska fota dem när alla är klara. Det är de inte än. Vindsröjningen har fått ta över.

4 kommentarer:

Lippe sa...

Spännande vind du har!!
Kram

Cicki sa...

Lippe: Det blir nog sämre nu när vi tvingas ner i källaren. "Källarfynd" låter inte lika spännande....:-)

Ingabritt - after work sa...

Underbara grejer du har på vinden ju.
Tror nog att en riktigt vit skärm blir jätteläckert på lampan. Vi har oroväckande mycket på vinden. Dessutom vägrar jag klättra upp så det är maken som går upp och rotar om ibland bland grejerna. Kom för en tid sedan på att vi hade ett gäng vinglas där uppe som jag "ratat" av ngn anledning. Nu har dom fått flytta in i stugvärmen och är hur fina som helst. Jag tror bestämt att jag börjar bli inspirerad att röja där, hmmmm, kanske det?

Cicki sa...

Ingabritt: Gamla saker blir som nya när man haft de undanställda ett tag....:-)