onsdag 5 oktober 2011

Jagar kronor

När man lever med en tajt ekonomi så måste man hela tiden var vaksam på priser och erbjudanden. Oftast ser jag det som en utmaning att lyckas spara en krona här och en krona där.

Idag har jag förhoppningsvis kapat lite av de stora elräkningarna som brukar komma på vintern. Vårt elbolag har ett erbjudande som går ut på att om man har rörligt elpris så kan man binda det under perioden december till och med sista januari mars. Det har jag gjort idag. Om priset håller sig på den nivån som det var i fjol så har jag sparat in 32 öre per kWh för december. Det känns inte fel, om man så säger.

Dessutom ska vi byta våra mobiler till ett familjepaket. Det innebär en besparing på femtio kronor i månaden, samt att vi får modernare och mer uppgraderade telefoner. Och kan sälja våra gamla, som faktiskt är i perfekt skick.

Jag borde nog blivit finansminister!

Uppdatering: Jag skrev fel tidsperiod. Nu är det ändrat. December t o m sista mars, är det som gäller.

7 kommentarer:

Spader Madame sa...

Du är en pengakonstnär också!

Ruta Ett sa...

alla bäckar små...

Cicki sa...

Spader: Det är väl inte för inte man har en ekonomiexamen....:-)

Ruta Ett: Visst är det så. Som mamma alltid sa: Det är inte de stora inkomsterna man blir rik på, utan de små utgifterna.

Junebacken! sa...

Har ni hemtelefon? Isåfall, varför inte säga upp den? Det är rätt onödigt med dubbla (och i många fall trippla eller fyrdubbla) telefonräkningar. Jag funderar själv på att göra samma sak, måste bara få maken med på resan också. =)

Cicki sa...

June: Vi har pratat om det. Vi har IP-telefoni så den kostar oss inte speciellt mycket. Ca 100:-/månaden. Vi får se hur vi gör med den biten.

Trebarnsmamman sa...

Tack för påminnelsen! Har nu lagt om två el-avtal tack vare dig...och förhoppningsvis sparat en 3-4000 kr :) Nu skall jag bara komma ihåg att säga upp de gamla avtalen också ;)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Vilken tur att mitt inlägg fick dig att komma ihåg....:-)