Nu har jag påbörjat en ciabattadeg. Det som ligger i bunken nu är vetesurdegsgrund, vatten, specialvete och rågmjöl. Det kanske inte ser så smakligt ut nu, men det blir säkert jättegott. Det här är verkligen långtidsplanering. På söndag ska jag baka bröden efter att ha bearbetat degen en gång till imorgonkväll. Receptet hittar du här. Det är han, Martin med surdegsboken, som är hantverkare bakom receptet.
Idag har jag inte sytt något, men jag har klippt till alla delar till fodret inklusive alla fickor och remmar som jag ska ha invändigt. Vi har också varit och storhandlat, så legat på latsidan har jag inte gjort i alla fall. Väskan jag håller på med nu är så rolig att göra att jag funderar på att göra en till i ett limegrönt tyg som jag har. Det blir ju en riktigt ärtig sommarväska. Jag får se hur jag gör sedan. Måste se först också om jag har lämpliga kombinationstyger.
Utmaningar.
38 minuter sedan
4 kommentarer:
Jag tycker det ser jättegott ut redan nu! Mums!
Christina: Nu när den stått i tolv timmar så ser den verkligen smarrig ut. Jag har bara ett problem. När jag ska göra själva degen ikväll så ska den jäsa i kylskåpet över natten. Vet inte hur jag ska få in en stor bunke där......:-) Jag ska nog testa att sätta den på balkongen. Där är det kylskåpskallt över natten, kallare än rumstemperatur i alla fall.
Det låter väl som en bra idé!
Önskar jag vore där när du gräddar bröden ;-)
Minns fortfarande dina valnötsbröd...
Christina: Det kan du ju. Det är ju inte så långt att köra från Striberg och hit. Det räcker om du är framme mitt på dagen imorgon.....:-)
Skicka en kommentar