måndag 2 maj 2011

Bussbus

I morse när jag varit på Hjärtcentrum så gick jag till bussen. Vi har en bussgata som går rätt igenom sta´n. Bussarna utgår ifrån stationen och första stoppet är på denna bussgata. De flesta bussar avgår vid samma tid vilket gör att de ofta kommer i gemensam tropp till bussgatan.

Det var där jag stod och väntade. Först kom en buss som inte var vår, bakom den kom en annan. Det blev något konstigt för bara den första bussen kom fram till sin hållplats. Den andra var helt försvunnen. Det kommer en tredje buss. Den var inte heller vår. Vart hade vår buss tagit vägen?

Helt plötsligt så kommer den ut ifrån en liten gränd och får backa tillbaka till hållplatsen. Busschauffören hade ett stor skratt i hela ansiktet. Jag frågade om han kört fel. Ja, det hade han gjort. Han hade suttit i andra tankar och glömt bort att svänga in på bussgatan. Så det kan gå. Vi kom i alla fall hem ordentligt.

Man brukar ju säga att om man får skratta på morgonen så blir det gråt innan kvällen. Hittills har jag inte fällt en tår. Förhoppningsvis ska jag klara mig resten av kvällen också.

5 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

När jag började lästa ditt inlägg trodde jag att du kört på bussgatan - jag har gjort det i Helsinborg och det kostade många hundralappar.
Mormor sa att vi inte skulle skratta vid frukosten för då grät vi innan läggdags. Det är några timmar kvar och du klarar dig nog från tårar. Humor har du - härligt när man kan skratta åt eländet - för det är ju att gå omkring med låda på magen. Hoppas den (lådan) visar ett bra resultat.
Jag har satt mig vid datorn en stund och vilar benen. Jag har sprungit på stan och letat vita byxor. Byxor finns det i parti och minut men inga som passar mig - jag ger upp. Du som är så duktig. gissar jag att du syr till dig själv.
Nu ska jag städa upp på mitt skrivbord. Jag är lite nojig när jag ska resa bort - tänk om jag inte kommer tillbaka och någon måste ta rätt på alla mina papper.
Ha det bra vi hörs om några veckor.
Kram Viola

Lippe sa...

Skönt att det blev skratt och inte tårar!

Cicki sa...

Polargrevinnan: Ha det så himla skönt och njut varenda minut.

Det är klart man måste ta livet med en klackspark. Annars blir man ju tokig.....:-)

Lippe: Tror jag klarar mig nu. Har gjort bröd som ska få kalljäsa ända till imorgon kväll då de ska serveras till champinjonsoppa.

AprilSus sa...

Kan inte minnas att jag hört de där om att skratta på morgonen. Däremot sa min mormor att man inte skulle sjunga innan man ätit frukost, för då skulle det bli en dålig dag. Innebörden är väl ungefär den samma?

Nu tillhör jag inte de skrockfulla folket, utan tror precis tvärt om. Början man dagen med skratt och glädje, så är det nog större chans att dagen bli bra.

Det gör så ju stor skillnad när man möts av ett leende än en sur min och inte kostar det något heller. Tänk om vi alla kunde bli bättre på att hälsa på folk med ett leende...

Natti natti! Hoppas du somnar med ett leende på läpparna och drömmer glada drömmar, trots attentatlådan på magen. ;)

Cicki sa...

AprilSus: Ett leende underlättar mycket. Jag brukar oftast hälsa glatt på busschaufförerna. Då får så ofta höra skit och gnäll om bussar som inte funkar och så att de kan behöva få lite uppmuntran ibland.

Nu ska jag dyka på huvudet i sängen. Har suttit uppe alldeles för länge, som vanligt.....:-)