tisdag 3 maj 2011

Disktrasor igen

Den här disktrasan använder jag just nu. Det är min egen favorit. Idag lyckades jag koka över champinjonsoppan. Det hann bli alldeles vidbränt på plattan innan jag upptäckte det.

När jag skulle göra rent så skurade jag med en stålsvamp som jag har. Det blev en brun äcklig sörja att torka bort. Jag torkade bort det med disktrasan, sköljde ur den och den var lika röd och fin igen. Hade jag haft en tradionell trasa så hade den blivit så äcklig att jag fått kasta den.


Jag blir ännu mer kär i mina stickade trasor när jag upptäcker en sån här sak.

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

De hemstickade trasorna är suveräna att torka av kaklet med också, skrubbar precis lagom mycket för att det ska bli rent!symbelly

Cicki sa...

Mångmamma: Precis, de skrubbar utan att repa.

Trebarnsmamman sa...

Wettex är inte alltid bäst ;) Jag har helt slutat använda sådana (ja, förutom en med jättefint tryck som också tvättas om och om igen) sedan jag började med tyg. Och har man ett gäng så är det ju bara att slänga de i smutstvätten så fort de blir ofräscha.

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag tvättade i och för sig även Wettex. De tål att tvättas några gånger, men sedan är det kört. Numera har jag ett gäng provstickade trasor som jag har att ta av. Men just denna har blivit favoriten. Det är en bra kvalitet på garnet, den är lagom stor så jag orkar att vrida ur den, den torkar upp bra och det är ju en fin färg på den......:-)

Trebarnsmamman sa...

Är favoriten bomull eller lin? Nyfiken liksom ;)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Just nu är det den här i bomull. Men jag har ju så nyss börjat använda dem så jag kan mycket väl ändra mig.....:-)