lördag 2 april 2011

Tomat-& pastasoppa

Vi äter soppa ganska ofta, minst en gång i veckan. Soppa är gott, det är billigt och går att variera i det oändliga. Soppa går också väldigt snabbt att laga. Det är skivandet av grönsaker som tar lite tid. Koktiderna är oftast väldigt korta. Man får en måltid klar på cirka en halvtimme. Serverar man dessutom ett gott soppbröd till så blir det en kunglig måltid. Nu kämpar vi även med vikten och då är soppa också ett bra alternativ.

När vi var till Willys igår så hade de väldigt billiga tomater. Vi köpte ett kilo för att kunna använda till soppa. Vi köpte även billig squach. När vi kom hem letade jag i vår sopp-kokbok och hittade ett jättefint recept på tomatsoppa. Det skulle även vara squach och morötter i den, basilikan stod i köksfönstret, så vi hade alla ingredienser hemma.

Den blev otroligt god, så den kommer att få stå på menyn flera gånger, om tomatpriserna tillåter det. Igårkväll blev det faktiskt vörtlimpa till. När jag skulle ta fram bröd ur frysen så hittade jag en sådan limpa. Det lite söta från russinen passade utmärkt till den här soppan. Här kommer receptet.

Tomat- & pastasoppa

11/4 liter grönsaks-eller kycklingbuljong
90 g cavatappi eller liknande pasta
2 morötter, skivade
1 squash, skivad
4 mogna tomater, skållade och grovhackade
2 msk strimlad basilika

Häll buljongen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Sänk värmen, lägg i pasta, morotsskivor och squash låt koka i cirka 5-10 minuter, eller tills pastan är al dente. Tillsätt tomaterna och värm försiktigt i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika före servering.

2 kommentarer:

Lippe sa...

Den provar jag!!!
Tack :)

Cicki sa...

Lippe: Gör det. Du kommer inte att ångra dig.....:-)