onsdag 30 mars 2011

Disktrasgarner

När vi ändå var ner på stan idag så kilade jag in på en liten garnaffär som vi har här. Jag har inte varit dit så många gånger eftersom jag brukar göra det enkelt för mig och köpa garn hos en som också säljer tyger. Han köper upp restlager och säljer ut. Han är inte speciellt billig på tyger, men det är praktiskt eftersom han håller till bredvid Willys.

 Det mesta garnet jag köpt hos honom har varit nystan för tio kronor. Men nu vill jag ju vara mer noggrann med kvaliteten om jag ska sälja disktrasor. I fredags var jag in till han med restgarnerna. Han hade MarksKattens lingarn för 56:-/ härva. Jag valde att inte köpa det för jag ville kolla runt lite mer på lingarnskvaliteter. Så idag var jag som sagt var in på en riktig garnaffär. Vilken skillnad. Här fick jag svar på mina undringar om tvättemperaturer, färgning med mera. Plus att hon var fem kronor billigare per härva på Kattens lingarn.

 Idag köpte jag två härvor lingarn, lingrå och turkos. Och två härvor med ekologiskt och handfärgat bomullsgarn, mörkgrått och mörkrött.


 Här ska det nu stickas vackra disktrasor. Jag är så taggat att jag struntar nog i tvättstugan och stickar istället........:-)

4 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Vilka härliga färger! Det kommer att bli jättefina disktrasor!!

Cicki sa...

Ruta Ett: Visst blir det. Hade jag haft mer pengar skulle jag köpt upp det hon hade kvar av Ekogarnet. Det sålde hon ut kanonbilligt för det tillverkas inte längre.

Polargrevinnan sa...

Stickade eller virkade disktrasor är inget nytt. Jag har sett sådana både hemma hos mor och hos mormor.
Och vad jag minns var de färglösa.Dina kommer att göra succé- jättefina färger.
Kram Viola

Cicki sa...

Polargrevinnan: Det var det jag kom på att jag använda sådana förut. Fast då köpte jag färdiga. Det finns helt otroligt vackra färger att välja på.