fredag 4 december 2009

Drömmar

Inatt har jag drömt så mycket tokigt. I och för sig gör jag det ofta, men den här drömmen var tokigare än vanligt. Så här var det:

Vi hade flyttat, till en jättestor lägenhet. Det var ett jättemaffigt kök. Problemet var bara att alla bänkar och skåp var så höga så jag var tvungen att klättra på en pall för att nå upp till diskbänken. Den tidigare hyresgästen hade inte städat efter sig så det var jättesmutsigt och stökigt. Det låg barnkläder överallt och gardiner hängde kvar på sniskan i fönstren. Men det märkligaste var toaletten. Den var jättestor. Man kom in från ena sidan och på motsatta sidan fanns en likadan dörr. Den gick in till grannen. Så vi delade denna toalett med grannen. Det var bara det att grannen hade inrett en del av toaletten till sin datorhörna. Fullständigt normalt! Vi hade väldigt problem hur vi skulle lösa det hela så man inte kom in på toan samtidigt som grannen.

Men till slut hittade jag två toaletter till i lägenheten så det ordnade sig. Vi bestämde att vi skulle använda den "granndelade" toaletten till tvättmaskinen. Varför denna toalettfixering?

Dessutom skulle vi ha våra fd grannar på middag. De har i vanliga fall fyra barn som är mer eller mindre vuxna. Nu hade de sju ungar som var rätt små. Mannen som är världen trevligaste och snällaste i verkligheten, var i drömmen en dumdryg mansjovinist (rättstavat?).

Där någonstans slutade drömmen. Jag vet inte hur jag ska tolka det, men jag har en gissning. Jag känner mig rätt stressad nu efter att ha varit mer eller mindre utslagen i massor med veckor. Jag har så mycket saker som är ogjorda och som hänger över mig. Telefonsamtal som borde ringts, varor som borde skickats, beställningar som är osydda, en klädkammar där soptrollet överfaller när man öppnar dörren och vansinnigt ostädat överallt. Jag får lätt panik när jag tänker på att det snart är jul. Jag vill sy saker som är lämpade till julklappar, men framför allt vill jag återta kontrollen över livet. Det har jag inte just nu. Men den här helgen ska jag försöka lyckas med det i alla fall, att återta kontrollen. Vi ska börja med att gå till återvinningen och slänga iväg det där förbaskade soptrollet. Sedan får vi ta en sak i taget. Imorgon får det bli en busstur till Willys. Sedan får vi se.

4 kommentarer:

EVA / whiskyochchampagne sa...

Kikar bara in för att önska dig en härlig helg vännen !

***
KRAAAM EVA

:)

Cicki sa...

Eva: En trevlig helg till dig också. Kram

hönemor sa...

Hej du, kom av en slump in på din blogg för en vecka sen, och har läst din blogg från början, jag tycker du skriver så bra om ditt liv och när jag läste om din sons studentdag så rann tårarna på mig, vilken lättnad ni måste ha känt bägge två när ni hade klarat av skolan. Jag har också fibro + en förträngning i ryggmärgen i nacken och en kass rygg, har jobbat i äldreomsorgen i 25 år. Håller med dig att handarbete har en läkande kraft. Hoppas du får vara pigg hela helgen, kram Katarina.

Cicki sa...

Hönemor/Katarina: Välkommen hit. Det är alltid roligt att få höra att någon uppskattar det man skriver. Ja, sonens alla öden och äventyr har handlat mycket om sorg och glädje i en salig blandning. Det är kanske det som kallas för livet.

Det där onda är ett gissel. Att ha fibro och dessutom extra ryggbesvär låter inte trevligt. Jag har också skador på ryggraden som inte gör saken lättare. Handarbeten av olika slag är verkligen en lisa för själven. Ha en skön helg själv med så lite värk som möjligt. Kram