lördag 22 augusti 2009

Lördagstankar

Nu har jag kommit igång med syendet igen. Det känns bra. Idéer sprutar fram i huvudet. Några beställningar finns. Ett par av dem är extra kul utmaningar. Jag mår så bra när jag får hålla på med sånt.

Tyvärr dyker det ju upp måsten också så igår blev det lite dammsuget. Tankarna far också till hur vi ska göra med Totte. Han går i sin egen lilla värld, äter, sover och skiter. Precis som en kattunge eller baby. Vi misstänker att han inte hör något, för han reagerar inte när vi kallar på honom. Vi funderar också över hans syn och hans luktsinne. De sinnena verkar inte heller fungera som de ska.

Vi tröstar oss med att han verkar inte ha ont och han är kontaktsökande. Hur gör man då? Hade han varit en människa så har det varit självklart att han ska få leva vidare. Nu är han inte en människa utan "bara" en äldre kattherre. Det är svårt att veta vad som är bäst för honom.

Tankarna kretsar också kring de andra svåra sakerna. Det är nu bara en månad kvar tills flytten blir av och vi står maktlösa. Jag är glad i alla fall att tankarna kan kretsa kring sömnaden. Sambon flyr in i släktforskarträdet. Allt för att slippa tänka på det jobbiga.

5 kommentarer:

KB sa...

Varför ska allting vara så jobbigt? Jag förstår er maktlöshet, men vad gör man?
Ska maila dig imorgonkväll, har haft så himla svårt att koncentrera mig på det jag ska göra, biverkning av medicinen, förmodligen. Jag mår mycket bättre nu, det var en liten fästing som lyckades förstöra i princip hela sommaren för mig. Skickar måååånga kramar till dig.

Kerstin

Cicki sa...

KB: Ja, just det, du hade ju fått en sån elaking på dig. Skönt att du mår bättre i alla fall. Undrar vad fästingar gör för nytta i naturen? De verkar ju mest ställa till elände.

Le Loup sa...

Det låter som en jobbig tid, jag tänker som så, med Totte, att du kan prata med en veterinär, de vet vilket som är bäst för Totte.
Det låter ju som han inte lider, men jag förstår att du funderar.
Jag hoppas att du hinner ta det lugnt mellan varven, eller rättare sagt att koppla av emellan allt som sker. Sköt om dig.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Det är svårt att veta vilket som är bäst för Totte, för er är det nästan som att välja mellan kolera och pest. Vad är bäst Totte?, det är väl det som ni har att utgå från, lider han inte, så kan han väl få lunka på i sin takt tills han en dag bara kliver iväg till nästa värld.
När det gäller er andra stora sorg, kan inte råda er till något, men tänker på er och hoppas på det bästa. Det är hemskt att vara maktlös

Cicki sa...

Shirouz och Biggan: Just nu försöker jag tänka så lite som möjligt. Tar dagen som den kommer. Totte lunkar på mellan matskål, kattlåda och sovplats. De andra tankarna ligger undanstoppade någonstans.

Det är skönt att ändå dela tankar ibland med vänner här på bloggen.