tisdag 18 augusti 2009

Ensamma igen

Japp, då har dottern och svärsonen farit. Strax innan de ska gå, frågar den kontrollerande mamman: "Har ni kommit ihåg allt?".
Dottern svarar: "Ja!"
Mamman: "Mackorna i kylen också?"
Dottern: "Näää!"
Tänk vad mammor är bra att ha. Även om mammor också drabbas av glömska ibland.

Nu ska livet återgå till det normala här hemma. Men först ska vi plocka undan täcken och kuddar, ställa till möblerna ordentligt, plocka med tvätten och läsa olästa blogginlägg. Det får bli lättlagat ikväll, typ fiskbullar. Imorgon är det tvättstuga och allt är som vanligt igen.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

det pajreceptet stämmer exakt med det som jag gör utan recept... :) Men det blir faktiskt lite skillnad med v-ost mot annan! Jag har prövat de flesta sorter och V vinner.

Vi mammor har nåt inbyggt radar som söker av... det är jag övertygad om. En gång när sonen pluggade långt borta höll jag käft när han skulle åka. Frågade inte om nycklarna var med... sen fick han vända... för det var de ju inte. Efter det slutade han bli arg när jag påminde om saker... För lärde sig att kolla själv? Nej, det tog ytterligare ett par missar. Nu funkar det dock.

Cicki sa...

Bloggblad: Dottern kan låta lätt irriterad när jag frågar så där, men idag var hon nog tacksam. De skulle åka något tåg utan restaurangvagn och då är ju egna medhavda mackor ett måste när man ska åka långt.

EVA / whiskyochchampagne sa...

Tror nog alla morsor är ganska lika...hihi ! Jag snabbscannar huset innan de lämnar det och oftast hittar man nåt "nästan" kvarglömt...

***
KRAAAM EVA

Cicki sa...

Eva: Det är nog så jag gör också, scannar av.....:-) Fast man tycker de borde ha koll själva när de passerat 30 årsstrecket....:-)

Viola sa...

Tjena!
Med en kvinnas list kan man komma lååångt;-)
I går sa kära maken att vi har längtat så efter en hundvalp(?!)

Mitt tjat har väl trängt in så långt att det nu har blivit hans också.
Och det blir nog en hel del bilder...

Kram

Cina sa...

"Mammaradarn är på" brukar mina säga när jag inte kan låta bli att uttala frågan "har du......". Det är kanske inbyggt??

Cicki sa...

Cina: Det är väl så det är, mammaradar.....:-)