söndag 16 augusti 2009

Slappardag

Idag var det tänkt att vi skulle fiska. Men det blåste för mycket, för att vara roligt. Så vi har slappat. Svärsonen har tittat på friidrottsVM och sambon suttit vid sin älskade dator. Det är släktforskning för hela slanten nu för tiden.

Dottern och jag har rotat runt bland alla tyger. Jag ska sy en solklänning till henne. Jag sydde en åt mig själv förra sommaren. Den ska hon låna nu när de snart åker till Turkiet. Så hon kom på att jag kan ju sy en likadan åt henne så hon får en alldeles egen. Det är även egen design på mönstret, sytt efter min egen kropp.

Jag blir lika glad varje gång jag får lyfta och titta på mina tyger, fundera lite vad jag ska göra av dem och pussla ihop olika tyger till en helhet. Det har vi gjort idag. Dessutom somnade jag på min Yantramatta och sov så hårt så jag var virrigare i bollen än vanligt, när jag vaknade.

Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar. Det är dotter och svärson som står för matlagningen idag. De har varit ner på stan och handlat lite ingredienser. Det ska bli mumsigt att få sätta sig vid ett dukat bord och bli serverad, även om det är hemma i ens eget kök.

8 kommentarer:

engelsson sa...

Så det har blåst även hos er..här var det enj behaglig nästan ljummen vind... Vad kul du har med ditt syende..nu när jag lyckats komma in i stickandet så blir nog nästa steg att plocka fram symaskinen..kram

Pärlmudden sa...

JAg har inte provat Yantramattan nån gång, men är nyfiken. Fick däremot en shakti akupressurring av min bror förra helgen. Det är som en spikmatta för fingrarna... Väldigt bra vid stickning har jag upptäckt
Ha det bra!
KRAM

Cina sa...

Och SOM det har blåst här också idag! Låter så himla mysigt hur du beskriver din glädje över tyger och vad du kan göra med dem, det är nog ungefär samma jag känner över min målning!
Jag somnar också väldigt lätt på min spikmatta, det trodde jag INTE första gången jag provade den men så har det blivit.
Det är väl alldeles underbart att slippa laga mat hemma hos en själv, det är särskilt gott då tycker jag! Det låter som ni haft en myssöndag!
Varm kram!

Christina sa...

Här har det också blåst av bara den. Uj uj uj.

Förstår hur mysigt det måste vara att fingra på tygerna ibland...de osydda. Löftesrikt är vad det är....

Biggan999 Svart och vitt sa...

Håll i grytlapparna.
Här har det blåst något vansinnigt. vaknade i morse hur pigg som helst och ingen värk inga skitömma leder och vad jag var lycklig, tills fronten med blåsten kom, det blev bättre nu i kväll, när det blåst färdigt. Det blir väl ett parti plump innan sänggåendet *s*

Cicki sa...

Engelsson: Jag har ett par knästrumpor liggandes som jag tänkt sticka klart. Men jag blir inte vän med hur de gör hälen så får jag inte till det så får jag väl göra som jag brukar med hälarna. Det är gott att ha en stickning när man tittar på TV.

Vi kanske får byta tyger med varandra....:-)

Pärlmudden: Sån har jag aldrig hört talas om, men det kan ju inte vara fel. Samma effekt liksom.

Cina: Det är väl så att det kreativa är bra för att man ska må bra. Det finns väl en tanke med att det finns sådan terapi inom psykiatrivården.

Christina: Det skapar mycket idéer i huvudet. Sedan gäller det att hinna med att förverkliga alla idéer.

Biggan: Det är märkligt att jag inte reagerat på blåsten idag. Annars är den ju illa även för min kropp.

Det blev Texas Holden och Gin Rummy här....:-)

Mie sa...

Låter som en helmysig söndag, trots utebliven fisketur:)

Cicki sa...

Mie: Det var jättemysigt, trots blåsten.