fredag 28 mars 2008

Ibland undrar man

"Våldtäktsman kan få fortsatt vårdnad. Pappan i Vetlanda dömdes till rättspsykiatrisk vård för hundratals samlag med sin minderåriga dotter. Nu har kommunen föreslagit att pappan även i fortsättningen ska få vårdnaden av henne, skriver Vetlanda-Posten./TT "

Ibland undrar man hur många hjärnceller de som bestämmer har? Två som är i konflikt med varandra, kanske. Har man inte lärt sig något av sina tidigare tokiga beslut?

Uppdatering: Jag hörde senare på kvällen på tv-nyheterna att detta beslut är helt verkningslöst. Flickan bor i ett familjehem där pappan inte kommer åt henne. Hon fyller arton år om ett halvår. Hennes advokat intervjuades och talade om att hon är själv helt obekymrad över detta beslut eftersom det ändå inte gör någon skillnad för hennes nuvarande situation som fungerar bra. Skönt att höra, tycker jag.

5 kommentarer:

Lena sa...

Ja man undrar ju om man verkligen läst rätt,så man läser det en gång till och undrar ju om dom blivit tokiga.Vem ska skydda barnet om inte VI-socialen gör det? Stackars barn.
Helt sjukt!

Anonym sa...

Helt sjukt det där med att pappan fick vårdnat, har inte läst om det själv men läst om det i andra bloggar.

Bokomslagen kom idag, superfina! Tack!

Smycka sa...

Det är helt absurt! Man undrar ju vilka idioter som kan sitta och bestämma en sådan sak! Hört det på radion hela dagen. Jag hoppas verkligen att de tänker om snabbt!

Ulrica

Anonym sa...

Helt, helt sjuk! Det beslutet legitmerar ju på något vis pappans beteende...hur f-n man nu kan ens tänka tanken på att en sådan handling är ok. Stackars stackers tjej. Måtte hon snart slippa ifrån sin pappa och måtte beslutet rivas upp!

Anonym sa...

Upprördes otroligt av detta jag med. Men det könndes bättre då man fick veta lite mer om vad det innebar i verkligheten..
Imponeras verkligen av diná alster!