måndag 24 mars 2008

Fina fisken

Det här bjöd sambon på ikväll. Han är fenomenal på att knåpa ihop goda rätter efter eget huvud.

Fina fisken

400 g vit fisk
1 purjolök, strimla det vita på purjon
ca 200 g skalade räkor

Röra:
2 dl creme fraiche
1 msk Sweet chili (Kockens krydda)
½ tsk cayennepeppar
1 msk pressad citron
1-2 äpplen skurna i små bitar
1 tsk gurkmeja
1 msk hummerfond

Smörj en ungsfast form och lägg i fisken. Strö den strimlade purjolöken över tillsammans med räkorna. Blanda ihop röran och slå den över alltihopa.

Grädda i ugnen 200 grader i 30 minuter.

Servera ris till. Det ska vara hetta i kryddningen.

Smaklig måltid.

3 kommentarer:

resan mot ljuset sa...

Lyxigt med en matintresserad sambo! Det låter riktigt gott! Blir det gott med fisk typ pollock också tror ni? Med tanke på torskens utsatta existens? Vad pollock nu är? Är det ö h t en fisksort? Tack för senast också, det var fint att möta dig. kram

Cicki sa...

Vi använder nästan uteslutande Alaska pollok. Jag har för mig att det är en torskart. Jag tyckte också det var trevligt att ses. Synd att det blev mest prat vid dörren.

Anonym sa...

Låter verkligen gott. Ska testa en dag. Jag och dottern är sugna på fisk men resten av familjen tycker det är trist ;)
Kanske de uppskattar detta?
Idag blir det iaf hamburgare.
Lotta