fredag 17 juni 2011

Pensionsutbetalning = storhandling

 Nu har vi tokshoppat. Vi kom iväg sent eftersom vi väntade på hon som köpte vårt gamla bord. Men ändå hann vi med en hel del. Vin och öl införskaffades på bolaget. Vidare till Coop där vi skulle köpa lite smått och gott som inte finns på Willys. Bland annat skulle jag ha hälgrepp. Jag har fått ett par jättefina skor av en väninna. Men de är aningens för stora, så ett hälgrepp skulle göra susen. Jag hade titta på det på ICA förra månaden men de tog drygt sextio kronor för sina och det tyckte jag var för dyrt. Idag hittade jag exakt samma på Coop för fyrtiofem kronor och tyckte jag gjorde ett fynd. Ända tills sambon fick se några andra som låg lite på sidan om. De kostade bara fjorton kronor så jag tog två par på en gång. Det gäller att vara uppmärksam. Vi fyndade även billiga blommor där så nu ska jag göra fint på balkongen.
Sedan var det Willys som gällde, men först ville jag slinka in på tygaffärn som ligger i samma hus. Jag skulle kolla priser på stora öljetter. Jag har en väskidé i huvudet där jag ska använda gardinöljetter, tänkte jag. När jag ändå var där så passade jag på att köpa en spets som jag ska sätta på ett gammalt nattlinne som ska få bli en sommarklänning.

Då låg det här tyget där också. Det kunde jag ju inte låta bli, trots att jag har tyger både högt och lågt här hemma.

Förutom mat så köpte jag loppfrön på Willys. Nu ska jag få ordning på min gräsliga mage. Loppfröna ska tydligen vara bättre än linfrön för dåliga magar. Hoppas det funkar.

9 kommentarer:

08. design sa...

Åh vad kul med pengar. ;)

Nästa vecka får jag litet balubas och då skall jag besöka pärlaffären. Inte för att jag behöver en endaste pärla till, jag har precis som du med dina tyger, alldeles för mycket redan men litet måste man ju unna sig mellan varven.
Cigg, pärlor och kaffe - det är livet. =D

Mångmamma sa...

Skönt att kunna fylla på skafferi och kyl - och samtidigt få unna sig något roligt bara till lyst.
Är det dessutom relativt billigt blir i alla fall jag glad, alltid roligare att köpa onödigheter när det inte kostar så mycket!
Linfrö har jag oftast i degen när jag bakar men varje år sår jag linfrön också som brukar blomma med tacksamt vackra blå blommor mot slutet av sommaren!
Testa det, inte för sent att så nu!
Hade du bott närmre vet jag var jag skulle ha gjort av alla mina chili- och tomatplantor jag inte får plats med... :)

Cicki sa...

08.design: Det är väl så när man är svag för något. Tyger, pärlor, böcker eller annat trevligt.....:-)

Mångmamma: Billigt är bra. Det gillar vi mycket. Och lite till lyss behöver man för att inte bli galen. Jag har också en massa fröer och kärnor i brödet. Bra för magen och gott med lite tuggmotstånd. Jag har inte tänkt på att man kan testa att så dem. Det blev ju det här med bönorna som M testade förra året och som jag sått om i år. Av tretton bönor blev det tio plantor.

AprilSus sa...

Skönt med påfyllning! Själv får jag ge mig till tåls över helgen, men på måndag är det Willys som gäller. ;) Tyvärr tycker jag att den lättnaden över påfyllning är väldigt kortvarig. Så fort jag står i kassan och ska betala är klumpen i magen tillbaka. Innan räkningarna är betalda är det svårt att veta hur mycket som blir kvar. Har redan kommit in extra utgifter... *suck*

Hoppas du får ordning på magen. Kramis!

Cicki sa...

AprilSus: Jag gör så att jag räknar ihop i förväg hur mycket pengar som går till räkningarna. Då vet jag exakt hur mycket jag kan lägga på mat och annat under månaden. Sedan jag började göra så känns allt mycket bättre. Jag har totalkoll på ekonomin på det viset.

Shirouz sa...

Visst är det skönt att kunna ge sig iväg till affären och fylla på, jag kan titta sen i kylen och skåpen och känna mig riktigt rik. Och något behöver man unna sig ibland även om man inte behöver det, det tror jag på.

Cicki sa...

Shirouz: Jag känner mig också rik när jag har fullt i skåpen. Då vet man att man klarar sig ett tag till. Har man inte alla ingredienser så kan man improvisera med det man har.

Belöningar måste man ha. Det är därför vi unnar oss vinet. Det är jättesmå mängder vi köper men det känns som lite lyx i alla fall och det mår man bra av.

Christina sa...

Loppfrön?

Cicki sa...

Christina: De heter Psyllium på latin. De tas inte upp av kroppen men innehåller ett gelé-bildande fiber som fungerar som bulkmedel i mage och tarm. Det funkade på direkten på mig. Har testat tidigare med linfrö och fått laxermedel på recept utan att något funkat. Men detta verkar bra.