tisdag 14 juni 2011

Stadsbesök

Man kan tro med den rubriken att vi bor på landet. Egentligen gör vi det. Vi bor i ett område som förr var en stor lantgård och som offrades för bostäder i slutet på femtio-talet.

Tolkar man rubriken mer noggrant så betyder det att vi för en gångs skulle varit in i själva stadskärnan idag. Det var ett apoteksbesök som gällde. Vi tog varsin kölapp och bägge våra expediter sa ungefär "Oj, ska du ha så mycket?" Ja, det skulle vi. Det gäller att passa på att ta ut medan man har frikort. För att vara ännu mer ekonomiska åkte vi ner efter klockan fem. Då får man nämligen parkera gratis.

Eftersom vi skulle få vänta på medusinerna så gick vi några andra ärenden under tiden. Bland annat var vi in till hovleverantören av tyger och hälsade på. Det var evigheter sedan jag var där, eftersom jag har så mycket tyger hemma ändå. Lite spets blev det i alla fall, till en klänning som jag ska ändra.

Vi gick även en sväng till Claes Olsson. Sambon hade sett i katalogen att de börjat föra painriche-plåtar. Så vi ville kolla om det fanns i vår butik. Det fanns det. (Tips till dig, Christina!) Inköp får bli när ekonomin tillåter. Jag ville även gå en sväng på Kapp-Ahl. Kände att jag behövde få sukta över lite kläder. Det var inspirerande så nu ska det klippas och sys igen. Undrar när jag ska hinna använda alla kläder som jag har idéer till.

Hemma igen så sydde jag i knappar i den där förgrymmade storskjortan som jag hållit på med i evigheter. Ett tag var jag färdig att ge upp. Jag har sytt snyggare saker, mycket snyggare till och med. Men jag är ändå nöjd. Det är ett skönt tyg som kan bli perfekt i sommar. Den duger väl till vardags i alla fall. Bild kommer när jag pressat på den.

Inga kommentarer: