onsdag 15 juni 2011

Inspiration

 Nu flödar inspirationen igen. Det är bara tiden som inte räcker till. Som vanligt!

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så blev den då äntligen klar, storskjortan. Jag tror den bli skön att ha i sommar. Ett tunt svalt bomullstyg som rymmer en omfångsrik kropp.
Efter att blivit inspirerad på Kapp-Ahl så fick ett gammalt nattlinne från Mamma E stryka på foten. Jag klippte av det lite grand och sedan klippte jag fransar. Vips så blev det en skön sommartshirt.

5 kommentarer:

Mångmamma sa...

Storskjortan ser riktigt skön ut!
Och så där med fransklippning...hm, ska berätta vid tillfälle vad jag utsatte mina stackars intet ont anande collegetröjor för, en gång för länge sedan..:)

Smycka sa...

Skjortan blev jättefin! Sommartshirten blev himla läcker den också. Fick lite minnen som att det även fanns pärlor i vissa fransar. *ler*

Cicki sa...

Mångmamma: Jag är vill inte helt nöjd med storskjortan, fast det är ju det där med perfektionisten i mig.

Min dotter hade en period när hon klippte av armarna på alla sin skjortor och tröjor. Det skulle vara väst den perioden.....:-)

Smycka: Det var ju modernt ett tag. I år är det tydligen fransar och spetsar hela vägen. Det kommer nog att bli en och annan spetsblus också. Har ett gammalt nattlinne till att göra fransar på.....:-)

Shirouz sa...

Vad duktig du är! Jag gillade flanellskjortan skarpt, och fransarna, klipper du bara dem och låter dem vara som de är? Det var görsnyggt :) Fungerar det på alla tyg, tror du? Jag har en indisk bomullstjosan som jag funderar på att låta någon sy till någon slags blus, med fransar på skulle det vara kanon, tänker jag.

Cicki sa...

Shirouz: Det funkar inte på alla tyger. Indisk bomull funkar det inte på. Det skulle bara repa upp sig.Men du kan kanske köpa färdiga fransar och sy på. Kolla i någon välsorterad tygaffär. Trikåer går utmärk. Jag klippte bara och sedan slängde jag den i tvättmaskin för att få rätt stuk på fransarna.