lördag 18 juni 2011

Fröjd för ögat

 Nu har blommorna kommit ner i balkonglådorna. Det är alltid vackert att ha lite blomster omkring sig.

Den som tittar noga kanske kan skymta två färdiga bär i smultronplantan. Synd att Melina är i Danmark. Det var tänkt att hon skulle få skörda och smaka. Vi får väl offra oss på varsitt i stället.
 Ett vilsekommet solrosfrö hade rotat sig i en av balkonlådorna. Nu har den fått kommit på en bättre plats. Hoppas den blir stor och grann.
I mammas gamla kopparbalja frodas några örtkryddor. Det är basilika och en lite tufsig gräslök längst fram. Bakom gräslöken står en salvia och bakom basilikan står en blyg körvel. Den ville inte vara med på bild.

Borlottibönorna växer så det knakar. De drevs upp från några bönor från Go green förra året. Den här sådden är gjord med bönor från förra årets skörd.

Efter tips från Mångmamma skulle jag så linfrön i en av balkonglådorna. Kom på att jag har bara krossat linfrö hemma. Tror inte det är så bra grobarhet i det.

Har också experimenterat med att sätta halvor av tomater och så frön från snackpaprika. Det kommer också bra så bilder av det kommer vilken dag som helst. 

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

Mysigt. Själv MÅSTE jag bara vandra ut till mitt växthus minst tre gånger om dagen för att se hur det växer.. Och då har jag inte så mycket blommor men desto mer grönt som spretar iväg uppåt!
Ska jag slänga ett kuvert på lådan med hela linfrön?

Cicki sa...

Mångmamma: Du får göra som du vill. Det känns inte helt nödvändigt.

Ruta Ett sa...

Det är så kul med odlingar. Även små sådana!

Cicki sa...

Ruta Ett: Det kan inte bli så stora på vår frimärkesstora balkong.....:-)

Polargrevinnan sa...

Nu har du fint på balkongen,det såg lite tomt ut i onsdags.
Solrosen kommer säkert att växa.
Kryddväxter är härligt att ha på balkongen.
Frimärksstor balkong - ok, men med en härlig utsikt.
Kram Viola

Cicki sa...

Polargrevinnan: Ja, det kändes tomt där ute tidigare. Visst har vi en underbar utsikt. Den är rogivande. Fina dagar är det många som har picknick eller ligger och solar på gräsytorna. Det ser så mysigt ut. Kram