fredag 17 juni 2011

De har gjort det igen

Mitt adrenalin har legat på topp i några dagar. Än en gång har Migrationsverket lyckats att knäcka en familj. De flesta har väl hört talas om eller läst om kvinnan som tillsammans med sina barn ska utvisas till Kongo.

På uppmaning från sociala lämnade hon sin man som misshandlade ett av barnen. Hon ställdes inför ultimatumet att lämna mannen eller att barnen skulle omhändertagas.Eftersom hon inte levt ihop med mannen i de två år som man måste göra för att få stanna, så var hon orolig för vad som skulle hända. De sociala myndigheterna lovade att en separation skulle inte påverka hennes chanser att få stanna i landet. Hon och barnen har bott i Sverige i fem år. Barnen går i skolan och alla, inklusive mamman, pratar svenska. Nu bor de i ett skyddat boende på inrådan från sociala..

Ändå lyckas Migrationsverket besluta om att kvinnan och barnen ska utvisas.Trots att de sociala myndigheterna och barnens skola hävdar att de måste få stanna kvar i Sverige.

Vad är det med denna myndighet. Kan de inte stava till empati och flexibilitet? Är det ett ställe där misslyckade jurister och andra svåranpassade människor får sin utkomst? Eller vad beror deras inkompetens på?

8 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hur ska man kunna reformera hela svenska invandrarpolitiken?
Alla dessa stelbenta regler som bara sätter käppar i hjulet för den lilla människan som vill skapa sig en ny framtid, de gör mig galen!

Cicki sa...

Mångmamma: Jag blir också fullständigt galen. Varför ska det behöva vara så här?

AprilSus sa...

Fruktansvärt! Hur tänker de som fattar dessa beslut? Inte är det på barnens bästa i allafall...

Cicki sa...

AprilSus: Sverige har ju antagit FN:s Barnkonvention och detta är helt i strid mot den.

Shirouz sa...

Det är inte klokt! :(

Cicki sa...

Shirouz: De är helt rabiata!

Christina sa...

Helt sanslöst, jag har läst om familjen och nästan fått krupp varje gång. Jag skäms.

Cicki sa...

Christina: Ja, man får nästan skämmas. Hörde idag att Sollentuna kommun gått in med en protestskrivelse till migrationsministern. Det är bra att det finns folk på högre befattningar som reagerar.