söndag 19 juni 2011

Bakväder

 I mitt gifta liv hade jag en granne som kunde säga, att vädret var så ruggigt att hon satte en deg för att få det mysigt inne. Jag förstod aldrig vad hon pratade om!  Det var på den tiden när bakning var ett nödvändigt ont och inget jag gjorde för att det var kul eller mysigt.

Idag kände jag som min förra granne, att det var sådant ruskväder att jag satte en deg. Det blev Kuvertkransar som passar till kvällens sallad. De är lite snurriga......:-)
Jag har också sytt klart en kjol åt mig. Det är ursprungligen en hellång klänning som råkat ut för fukt  i garderoben. Jag klippte av den och gjorde en kjol istället. Det här underbara lintyget kan man inte kassera hur som helst. Eventuellt gör jag en bolero av överdelen. Måste först se om jag har någon tygsnutt kvar ifrån när jag sydde klänningen.

Nu har jag återupptagit sömnaden på den gröna väskan. Sedan väntar att sy några andra väskor som växt fram som idéer i mitt sprängfyllda huvud.

8 kommentarer:

AprilSus sa...

Oj, vad du är duktig! Önskar jag hade den förmågan, men jag tycker inte att det är så värst kul, varken att baka eller sy.

Det dåliga vädret fick mig att börja städa, ja inte för att det är så värst kul det heller, men skönt när det är gjort.

Nu sitter jag och har så ont så jag måste vila lite innan det blir en kvälls dusch.

Kramis!

Ruta Ett sa...

Vilket vackert tyg, det grå. Klart du inte kan kasta det.
Jag gillar verkligen den gröna kassen! Fantastiskt vacker!

Cicki sa...

AprilSus: Förr tyckte jag det var rätt kul att städa. Numera har jag andra, mycket roligare saker för mig. Att baka och sy t ex....:-)

Ruta Ett: Visst är det ett gudomligt tyg. Jag minns när jag såg det första gången. Jag var bara tvungen att ha det. Klänningen var så fin. Tyvärr så har jag ju gått upp så mycket i vikt av medicinerna, så jag kan inte ha den längre. Det känns kul att ha det kvar i en kjol i alla fall.

Jag gillar också den gröna väskan. Tyget är så härligt.

Anna Ö sa...

trevlig blogg . ! =)

Shirouz sa...

Så gott det såg ut, jag bakar inte mycket längre, förr gjorde jag det. Kanske något att ta upp igen.
Snyggt tyg, men jag var tvungen att le åt min egen reaktion, för när jag läste "bolero" så skyggade jag som en hind här, jag har ju en märklig allergi mot boleros såvida det inte är Ravels,kan du inte vara snäll och kalla det cape i stället? (för då går det märkligt nog bra, ja, jag vet, jag är definitivt inte klok... :D

08. design sa...

Ruggigt väder här idag, men det blir inget bakat. Jag fattar (fortfarande) inte grejen med att baka.
När jag någon gång bakar bullar, så kallar vi dem "arga bullar".
Jag tar glad i hågen fram allt, fixar degen och när den har jäst klart och skall bakas ut, då slår den stora ångern till över att jag ens kom på idén att baka.
Det är så jävla tråkigt att baka ut skiten, men det måste ju göras, så jag står där och svär och lever rövare och efter den showen, varenda gång, så kallar ungarna mina bullar för "arga bullar".
Men... de är bakade med kärlek, trots allt. *haha*

08. design sa...

Oj, glömde...
Har du den här kassen kvar?

I så fall vill jag köpa den.

http://www.cickidesign.se/storasidor/schlepbagsvartrodutvandigtstorbild.html

Cicki sa...

Anna Ö: Tack och välkommen hit.

Shirouz: Du får nog stå ut med att jag kallar det "bolero" för "cape" betyder något helt annat för mig.....:-)

08.design: Förr var jag sån när jag bakade, typ " här till är jag nödd och tvungen". Att jag tycker det är kul nu kan bero på att jag lyckas bättre nu och jag har bättre om tid.

Kassen finns kvar, så den är din om du vill ha den. Maila mig för jag har inte din nya adress.