söndag 8 maj 2011

Ciabatta på surdeg färdigt resultat

 Det började som en degklutt i fredags. Efter olika jäsningar och påfyllningar med mjöl och vatten och en natt i kylskåpet så är de idag färdiggräddade-
Jag kan berätta att resultatet är alldeles utmärkt och de är kanongoda. Även om det tog tid och krävdes planering så är de lättbakade. Nu ska sambon få knåpa ihop en sallad som passar till bröden.

5 kommentarer:

Mångmamma sa...

Ok, en Cicki-recept-bok kanske kan var nästa projekt.
Om du nu skulle få kopiösa eoner mad tid över, menar jag...:)
Kom hit och baka lite vettja!
Jag har varit alldeles för lat på den fronten länge nu, till och med barnen frågar efter hembakt!!!

Christina sa...

Nu bryter jag nästan ihop - de är färdiggräddade och jag är inte där!!!

Cicki sa...

Mångmamma: Det är ju inte mina recept. Får väl ta med mig lite surdegar när vi kommer i sommar och så stannar vi en vecka eller två.....:-)

Christina: Jag sa ju att du skulle komma. Mats bjöd på tonfisksallad till. Supergott. Vi får ta en date i sommar eller höst så tar jag bröd med mig, som vi gjorde förra gången.....:-)

AprilSus sa...

Ser jätte gott ut! Själv bakar jag (nästan) aldrig något som kräver jäsning. Fixar inte knådandet och äger ingen kökassitent (jo, det skulle vara Elmer då?) Fniss, fniss!

Sen min GBP så gillar inte min mage mjukt bröd, inte ens det som är grövre. Jag håller mig till mitt knäckebröd. :)

Cicki sa...

AprilSus: Jag har en gammal hederlig köksassistent som jag köpte när barnen var små. Annars skulle jag inte heller klara det. De här bröden kräver minimal handkraft eftersom jag oftast bara häller ut degen och formar den försiktigt. Det passar min kropp perfekt. Min mage var jätterisig tidigare tills jag började baka igen. Då fick jag fason på den. Jag tror jag reagerade på alla konstgjorda tillsatser som är i köpebröd. Knäckebröd är inte heller dumt. Jag är en riktig smörgåsfia som gillar både mjukt och hårt bröd. Är sugen på att testa att baka hårdbröd. Få se om det blir av någon gång.....:-)