torsdag 12 maj 2011

Lätt som en plätt

Jag är av naturen en rätt lat person. Då menar jag på det viset att jag vill göra allt så enkelt för mig som möjligt. Så jag har blivit väldigt imponerad den här veckan över hur kontakten med vår nya vårdcentral kan gå till.

Jag behövde ett nytt recept. En medicin som jag använt länge och som inte krävde någon ny läkarkontakt. Jag visste att man kunde beställa via vårdcentralens hemsida. Så jag går dit och registrerar mig som ny användare. Efter att ha fyllt i alla uppgifter så skriver jag in vilken medicin jag behöver och skriver även i numret på mitt frikort. Anmäler att jag vill ha bekräftelse via mail.

De hade en väldigt bra och tydlig hemsida. Den laddade snabbt och var lätt att hitta i. Så är det inte alltid när det är myndigheter som har hemsidor. I alla fall är min erfarenhet sådan.

Idag fick jag mail om att receptet fanns att hämta på apoteket. Kollar för säkerhets skulle också på apotekets hemsida, som förresten tillhör de sega och röriga. Mycket riktigt, receptet finns där. Jag sitter hemma och skriver ner på min dator vad jag vill ha och det blir utfört till belåtenhet. Kan det bli enklare? Sånt här gillar jag!

2 kommentarer:

Mångmamma sa...

Smidigt.
Undrar om vi har den funktionen här med?
Å andra sidan brukar det inte vara allt för komplicerat med läkarkontakterna här, alla känner alla och allra helst en mångmamma!

Cicki sa...

Mångmamma: Vi hade enkel kontakt med förra vårdcentralen också men det här var snäppet bättre. Det är ju enklare på små orter. Vi bodde ju också så förr. Alla kände alla, nästan i alla fall och en annan som satt i kassan på ICA var ju välkänd....:-)