Syblogg, matblogg,eller musikblogg? Det är frågan. Det viktigaste är att det är MIN blogg. Här får jag tycka och tänka vad jag vill om vad som helst. Gillar du det så är du hjärtligt välkommen hit.
onsdag 9 mars 2011
Risottorester
Idag var det dags att ta rätt på risotton som det blivit för mycket av. Jag började med att strimla kyckling som jag wokade. Sedan blev det hackad gul lök och champinjoner på burk. När allt hade fått stekts på så pytsade jag i risresterna tills jag fick en lagom blandning. Kryddade med ingefära, chilipulver och salt. Kanongott.
Christina: Det tror jag också. En kompis till mig föreslog för några år sedan att jag skulle ge ut en kokbok med hur man kan ta rätt på saker och ting.....:-)
Skojar bara, fattar vad du menar. Men lite allvarligare: det kommer ju ut flera böcker i månaden, så riktigt mättad blir den nog aldrig. Särskilt inte om man hittar en ny vinkel.
Det ligger dessutom i tiden att ta tillvara på rester. Inte överkonsumera, inte slänga i onödan. Vi frostade av frysen för några veckor sedan. Hittade äppelmos från - vågar jag skriva det? - 2003. Mamma hade kokat det. Det har förgyllt morgongröten hela veckan ...
Kesu: Vissa saker, som just bär och svamp tror jag man kan ha i frysen hur länge som helst. Kanske inte hur länge som helst, förstås. Men länge i alla fall.
Dina ord ger tröst. Vi hittade nämligen en massa svamp också. Plockad av Bertil fru som dog 2002. Och det var ju inte det sista hon gjorde i livet, om vi säger så. Men snåla som vi är sparade vi dem. För de såg inte dåliga ut. Det kanske blir en svamprisotto - eller flera - framöver ;)
Kesu: Jag brukar säga att näsan är det bästa verktyget för att kolla om maten är OK eller inte. Svamprisotto är kanongott. För att inte tala om hur härligt det är att plocka svamparna....:-)
Vem är Cicki? Jo, en liten lagom (nåja, kanske lite för mycket)tjock tant i sina bästa år. Lever med sitt livs kärlek, i bloggen kallad för Sambon. Tillbringar mycket dagtid vid symaskinen och kvällstid framför TV:n med katten Elvis i famnen.
Till familjen hör också ett antal barn, bonusbarn och bonusbarnbarn. Ingen nämnd och ingen glömd.
13 kommentarer:
Rester är ofta nam-nam :-)
Folk kastar på tok för mycket. Jag tror ofta det är av okunnighet, att de inte vet vad de ska göra med det.
Christina: Det tror jag också. En kompis till mig föreslog för några år sedan att jag skulle ge ut en kokbok med hur man kan ta rätt på saker och ting.....:-)
Cicki: En lysande idé tycker jag, som motvikt till alla dessa lyxkokböcker.
Det är ett sånt jätteglapp mellan stjärnkockarna och vanligt folk.
Christina: Vi får väl se. Vad sägs om titeln: Kokboken för fattiglappar.....:-)
Tummen upp!
Hej har lämnat kommentar till dig i min blogg???? Faan dj..a datorn har krånglat. Undrar om detta går fram??
Inger: Jag har fått både kommentaren i din blogg och den här syns där den ska synas.....:-)
Klart du ska skriva en sådan kokbok! Mitt rubrikförslag: Restfest ;) Christina kan säkert illustrera på allra bästa sätt. Given succé! Våren 2012?
Kesu: Rubriken och idén med Christinas illustrationer verkar toppen. Men jag tror tyvärr att marknaden är rätt mättad på kokböcker.....:-)
Kokboksmarknaden kan väl intebli MÄTTAD (höhö!)?
Skojar bara, fattar vad du menar. Men lite allvarligare: det kommer ju ut flera böcker i månaden, så riktigt mättad blir den nog aldrig. Särskilt inte om man hittar en ny vinkel.
Det ligger dessutom i tiden att ta tillvara på rester. Inte överkonsumera, inte slänga i onödan. Vi frostade av frysen för några veckor sedan. Hittade äppelmos från - vågar jag skriva det? - 2003. Mamma hade kokat det. Det har förgyllt morgongröten hela veckan ...
Kesu: Vissa saker, som just bär och svamp tror jag man kan ha i frysen hur länge som helst. Kanske inte hur länge som helst, förstås. Men länge i alla fall.
Dina ord ger tröst. Vi hittade nämligen en massa svamp också. Plockad av Bertil fru som dog 2002. Och det var ju inte det sista hon gjorde i livet, om vi säger så. Men snåla som vi är sparade vi dem. För de såg inte dåliga ut. Det kanske blir en svamprisotto - eller flera - framöver ;)
Kesu: Jag brukar säga att näsan är det bästa verktyget för att kolla om maten är OK eller inte. Svamprisotto är kanongott. För att inte tala om hur härligt det är att plocka svamparna....:-)
Skicka en kommentar