fredag 11 mars 2011

Yrslig

Nu är jag evinnerligt trött på att ha denna yrsel som jag haft i ett antal veckor. Jag får yrselattacker och blir alldeles kallsvettig. Det kommer även när jag sitter ner. Står jag upp när det kommer så tar jag snedsteg, ungefär som om jag vore påverkad. Vilket jag inte är. I yrselns spår kommer ofta även huvudvärk och när det är som värst blir jag även illamående. Jag är helt övertygad om att det kommer från nacken. Men jag vill inte äta värktabletter. De blir jag också yr av så effekten blir ju detsamma. Det är bara det att tar jag medicin så utsätter jag även min stackars lever för en massa onödigt. Den stackarn har det den gör med att ta rätt på medicinrester ändå.

6 kommentarer:

Kesu sa...

Jag har varit dålig på bloggen den senaste tiden av förklarliga skäl och missat det här med din yrsel. Låter inte alls kul. Det kan inte vara såna där kristaller i örat då? Det finns några bloggare som skrivit om det. Lisette kanske?

Håller tummarna för att det ordnar till sig.

Bloggblad sa...

Chiropraktor? Jag känner igen det där när jag blir stressad och spänner nackmusklerna. Då brukar det bara hjälpa med en rejäl knäckning. Men att stretcha nackmusklerna riktigt ordentligt kan också lindra.

Mångmamma sa...

Har tyvärr inga tips att komma med, bara deltagande - om det duger?
Kram

Cicki sa...

Kesu: Jag tror det kommer från nacken. Jag har ju problem med den.

Bloggblad: Kiropraktorer i all ära. Då har vi det där med pengar igen. Rävsaxen, du vet....:-)

Mångmamma: Deltagande duger alldeles utmärkt....:-)

Cecilia N sa...

Stretching är gratis.

Sätt ena handen över huvudet, jag brukar sätta ett finger i örat, och så luta åt sidan.

Byt grepp efter en stund. Tänk dig roten på en hög hästsvans. Ta tag där med ena handen (uppifrån hjässan) och "lukta dig själv i armhålan" på samma sida.

Månne någon frivillig amatör kan massera nacken och ovandelen av ryggen?

Cicki sa...

Cecilia: Tack för din omtanke. Det är bara det att jag stretchar mycket redan nu. Det har jag gjort i många år. En gång i veckan går jag på vattengympa med mycket stretching inlagt. Och sedan gör jag det även hemma. Men en gratis massör skulle jag inte säga nej tack till.....:-) Tyvärr så är även min sambo värkig så det får bli massage när han orkar.