söndag 6 mars 2011

Drömjobbet som blev en mardröm

Här är en länk om hur det är på min dotters jobb. När hon började där, var hon lycklig över att få ett fast jobb inom det område hon ville jobba. Hon hade springvickat i flera år efter att hon var klar med sin utbildning. Häromdagen ringde hon och nästan grät i telefonen över hur arbetssituationen är.

Det som inte framkommer i artikeln är att de kommer inte att få ut någon riktig semester i sommar, de har inga fikaraster utan bara en kort lunchrast på ett åttatimmarspass. De har inget eget fikarum att sitta i, utan de får sitta i ett konferensrum med en mikro. Matlåda och bestick får de diska av på toaletten. Plus en massa annat liknande. En massa småsaker kan tyckas, men sammantaget kan det blir för mycket ibland.

När jag frågade om hon tittar sig omkring efter andra jobb, så svarade hon att det gör hon självklart. Men svarar också: "Det är ju det här jag vill jobba med". En dröm som gått i spillror som det verkar just nu.

http://allehanda.se/start/harnosand/1.2795191--folk-mar-daligt-har-

6 kommentarer:

Mångmamma sa...

Fy fasiken vad tungt.
Ibland undrar jag i vilket land vi bor?
Hur kan det bara se ut så här inom statliga myndigheter?
Obegripligt!

Cicki sa...

Mångmamma: Det känns som att statliga myndigheter har för vana att sparka uppåt. De tror att en dålig mellanchef blir en bra chef på högre position. Jag hoppas nu att arbetsmiljöverket sätter hårt mot hårt så att det händer något radikalt.

Le Loup sa...

Usch vad hemskt..
Jag ryser när jag läser det där och vet du, jag känner igen det från min tid på ett statligt bolag. Jag körde ju bara på och sprang rakt in i väggen.
Hälsa din dotter att hon ska sköta om sig, så gott det går.

Cicki sa...

Shirouz: Det är konstigt det där med statliga bolag. Jag försöker stötta henne allt vad jag kan. Tyvärr så har hon ju min mentalitet. Att köra så det ryker oavsett hur man mår.

Anonym sa...

Rätt ska vara rätt!

Det finns två personalmatsalar, en yttre för medhavd mat med fullt utrustat kök med diskmaskin mm och en inre för att köpa mat för ca 45 kr, mat skall inte ätas inne på avdelningarna på arbetstid utan på rasten, precis som på alla andra jobb antar jag.

Cicki sa...

Anonym: Visst ska rätt vara rätt. Självklart ska mat enbart intas på raster. Något annat har jag inte påstått heller. Jag tolkar det som att du jobbar på Saltvik. Då vet du också att för att komma till matsalen, där man äter sin matlådemat, så måste personalen gå ut genom kontrollen, ta av sig sin utrustning och knalla iväg en bit. Vilket tar ca tio minuter för utgång och ca tio minuter för att gå tillbaka och sätta på sig utrustningen igen. Konferensrummet jag pratar om här ligger utanför avdelningen så ingen mat intas på själv avdelningen. Jag bara skriver som min dotter har berättat. Hon säger också att maten i som man får köpa är både god och billig. Men om man nu vill ha matlåda då?

Sedan kan jag tycka att det är mycket trevligare om man skriver under sina kommentarer med namn eller alias. Det blir liksom en rakare kommunikation på det viset.