fredag 18 mars 2011

Pappa Nyfiken

Ni som läser regelbundet här vet att jag beundrar och älskar min pappa väldigt mycket. Det jag beundrar mest är hans nyfikenhet på att ständigt vilja lära sig nya saker. Idag mailade han mig och kände att nu är det dags för han att lära sig lite enkel bildredigering. Han vill kunna lägga ut bilder på sin blogg.

Jag är glad att jag ärvt denna nyfikenheten. Jag tror att den dagen man slutar att vara nyfiken så har man på något vis gett upp livet. Den dagen jag slutar vara nyfiken kan jag lika gärna lägga mig ner och dö.

Eftersom jag vet att pappa läser här, så säger jag bara en sak: "Sträck på dig, pappa. Du är bäst!"

12 kommentarer:

Mångmamma sa...

Hm, jag får nog be min stora dotter lära mig ett och annat när det gäller bildredigering också.
Om jag nu skulle vilja lägga ut bilder vilket jag inte har någon lust med just nu!
Att fortsätta vara nyfiken är en överlevnadsstrategi!

Cicki sa...

Mångmamma: Det kan ju vara bra att kunna redigera bilder för sitt eget bruk. Pappa vill göra album också och det är ju ett bra sätt att hålla ihop dem på. Å inte göra som jag gjorde vid skilsmässan. Ta med mig en massa bilder och sedan få gissa, utifrån barnen storlek, när bilderna var tagna.....:-)

Inger Marianne sa...

Cicki: Visst är det bra att vara nyfiken, många säger att dom inte vill dö nyfikna, därför gör dom så mycket som möjligt. Själv är jag så nyfiken att jag kommer nog att dö nyfiken, men det gör inget ha ha. Kram!

Småländskan sa...

Ja, eller som jag gjorde. Eller inte gjorde snarare! Tog alltså inte med mig alla tusentals bilder från våra resor och annat som hänt under ca 20 år. Nu får jag försöka komma ihåg allt jag varit med om. Det är ganska mycket, men bilderna av det hade varit bra att ha som back-up.

AprilSus sa...

Vi lär upp våra barn när de är små och sen är det dem vi får ta hjälp av när de gäller att hänga med i utvecklingen.

Min barn är min räddning rätt så ofta och jag i min tur hjälper mina föräldrar.

Ha en fin helg!

Cicki sa...

Inger: Jag lär nog också dö nyfiken....:-)

Småländskan: Fördelen med digitala foton är att man kan enkelt dubblera och ta dem med sig. Kan du inte be snällt om att få några bilder i efterskott.

AprilSus: Det är väl så med generationsväxlingar och nyheter. Det gäller också att ha förmågan att lyssna på sina barn och inte tro att man kan allt bara för att man levt längre.

Maja sa...

Vad härligt! Nyfikenhet och viljan att lära sig någonting nytt håller en ung lääänge!

Cicki sa...

Maja: Visst är det så.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

nyfikenhet är en härlig egenskap

Cicki sa...

Hannele: Visst är det så. Jag tror till och med att man kanske lever längre om man är nyfiken. Då har man inte tid att dö.....:-)

Shirouz sa...

Så cool han är din far :)

Cicki sa...

Shirouz: Du har din vilda far och jag har min coola pappa....:-)