tisdag 15 mars 2011

Bärbar Mac

Nu sitter jag vid vår bärbara Mac i brist på annat. Jag klagar inte på att det är en Mac utan att den är bärbar. Jag har aldrig lyckats bli vän med tangentbordet och inte heller med musplattan. Jag har verkligen testat olika men aldrig förstått tjusningen med det bärbara konceptet. Nu är jag väl bara tvungen att lära mig i alla fall.

Min hårddisk är hel i alla fall. Det är det viktigaste. Där finns ju stora delar av mitt liv både i text-och bildform.

Det dummaste av allt är att min dotter frågade för  några månader sedan om jag ville ha hennes gamla dator. Jag tackade ja. När de skulle åka ner till morfars födelsedag så påminde jag henne om att ta med datorn. Hon hade glömt bort att hon lovat den till mig och gett den till en kompis. Jag hade verkligen behövt den nu.

2 kommentarer:

Inger Marianne sa...

Hejsan! Musplattan går på de flesta pc att låsa så man bara använder vänster o höger musknapp. Har du någonstans på skärmen (nederkant eller överkant) en symbol som ser ut som en liten skärm på fötter,peka på den och se om det står "synaptics pekdon" då kan du klicka på den och ställa in din musplatta som du vill ha den.
Kram, lycka till

Cicki sa...

Inger: Just nu funkar min gamla dator, men tack för tipset. Ska kolla det där med låsning ifall jag behöver använda den igen. Nu är ju det en Mac och de är lite annorlunda än PC. Kram