tisdag 15 mars 2011

Datorstrul del 2

Nu känns det rätt tungt. Det verkar som om min dator inte vill vara med längre. Förmodligen är det moderkortet som lagt av. Det låter ju då enkelt att bara behöva byta ut det. Men fullt så enkelt är det inte. Eftersom vi lever med datorgrejer som består av hopplockade delar ifrån andra datorer som sambon lyckats slakta så är det mesta i min dator av äldre modell. Det är enbart hårddisken som är relativ ny och dessutom köpt som ny. Så får inte sambon igång den så är det tyvärr så att det är en ny dator som gäller för min det. Eller i alla fall en bättre begagnad som är nyare och fräschare än min. Sambon tror att vi kanske kan hitta en på Blocket för tvåtusen om vi har tur. Pengar som inte finns.

Ibland undrar man vad vi gjort för ont som hamnat i detta skit. Just nu har vi en dammsugare som vi får bära runt eftersom ena hjulet pajat. En bil med en parkeringsskada där backspegeln på förarsidan är trasig. Nytt spegelglas måste till. Minst i alla fall. Bucklan som är får vi väl strunta i eftersom självrisken ligger på minst tusen kronor. Så en datorkrasch var det minsta vi behövde.
Vi har den gamla bärbara som jag kan använda men den är så seg och långsam så jag vill helst inte använda den. Jag blir bara galen och frustrerad. Får sambon inte i gång min dator så blir det tyst här mellan varven. Bara så ni vet.

7 kommentarer:

Mångmamma sa...

Trist!
Apropå din kommentar hos din far; Lammhults isterband är inte illa men Ahl´s är ännu bättre.
Lokala förmågor naturligtvis!
Hoppas att det löser sig med datorn, snabbt!
Kram

Christina sa...

Usch vad trist :-(

Cicki sa...

Mångmamma: Hittar jag de i någon butik så får jag testa dem.

Christina: Det får vara nog nu. Men det är ju så att när man levt på existensminimum länge så är det ju så att alla saker är så gamla att till slut rasar de. Tyvärr.

Trebarnsmamman sa...

Be din samo ta reda på vilket moderkort du har så skall jag kolla med maken om vi har ett sådant i "elektronikskroten" här hemma. För visst vore det enklast att endast ersätta moderkortet med ett nytt?

Tradera tror jag för den delen man kan ropa hem gamla billiga moderkort på. Men som sagt be din sambo om info så skall vi se om vi kanske sitter på lösningen :)

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Jag får kolla med han. Grejen är ju att allt är så gammalt att det inte längre lirar ihop med det nya. Nu har han fått igång datorn i alla fall genom att byta grafikkortet till ett gammalt sådant. Ja, jag vet att jag skrev moderkort förut och det var det som gällde då. Vi vet fortfarande inte vad det är som strular.

Trebarnsmamman sa...

Hihi, jag vet...gamla datorer fungerar bara med vissa gamla komponenter. Varför tror du vi har en "elektronikskrot" här hemma? Jo, för att den består av gamla bra och ha grejer ifall någon gammal dator går sönder.

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Vårt elektronikskrot börjar bli alltför gammalt. Nu har han lovat mig en utrensning. Få se hur det blir med det....:-)