måndag 10 augusti 2009

Grytlappsmysteriet

En knepig sak som hände medan dotter och svärson var här, var att grytlapparna försvann. Det var på torsdagskvällen när jag höll på att laga mat. När jag skulle ta ut den rostade potatisen i ugnen så fanns inte grytlapparna någonstans.

Vi var ju fler i köket så det naturliga var att tro att någon flyttat på dem. Men vi har letat överallt och de finns inte. Vi har letat på de mest konstiga ställen, under mikron, i påskassen, t o m i soporna. De är bara borta.

Inte för att det gör något, för grytlappar har jag gott om. Dessutom kan jag ju svänga ihop ett par på symaskin om jag skulle vilja. Men det är ju så himla mysko att de bara försvunnit så där.

11 kommentarer:

Moster Ma sa...

Har du tittat inuti micron? Du anar inte vad man kan hitta i den.
En gång hittade jag en micrad broccoli, efter att vi sanerat hela lägenheten utan att bli av med odören.
Min senaste "bortagrej" är lilla globalkniven jag köpte billigt i Tokyo. Den hittade jag i soppåsen!
Du måste meddela när de dyker upp igen för det gör de förr eller senare.

Smycka sa...

Moster Ma, det kan inte ha luktat gott ned mikrad broccoli! *hihi* Jag håller med Moster Ma, meddela när du har hittat grytlapparna. De kanske rent av ligger i vardagsrummet eller någe. ;)

engelsson sa...

Har du kollat i lådan för plåtarna..den under ugnen alltså.. Jo brödet blev så kanongott så jag var nästan chockad..fattar inte att det kan vara sån skillnad på bröd..

Cina sa...

Oj! Tänk ibland händer det bara mystiska saker, saker får "fötter" eller svävar bara bort. Ska bli spännande att se om du faktiskt stöter på dem, grytlapparna, igen någon dag.... ;)

Cicki sa...

Moster Ma: Micron används så ofta här så det hade vi märkt på en gång. Sambon glömmer kaffeskvättar och mikrar dem för att värma på dem....:-)

Lovar meddela när de dyker upp för det är klart de gör det, så småningom.

Smycka: Tycker jag tittat överallt.

Engelsson: Gick direkt nu och kollade i plåtlådan. Men inte där heller.

Visst blir det skillnad på brödet. Synd att det tar sådan tid för det är så himla gott. Idag hade han mörkt bröd. Ska testa någon dag. Vill ha såna där brödkorgar.

Cina: Det kanske är kökstrollet som varit framme....:-)

Lovar att berätta när de dyker upp.

Hannele på Hisingen sa...

kolla i frysen :)

engelsson sa...

Ja loppis e kul..man vet aldrig vad man hittar..den gröna skålen var verkligen fin..en otroligt dov grön färg som inte e så vanlig..kram o ha en fin dag

Cicki sa...

Hannele: I och för sig har jag en del konstiga saker i frysen i form av frottehandduk och gelekudde att ta till när det blir för svettigt. Men tyvärr så hittade jag inga grytlappar där. Mysteriet tätnar....:-)

Engelsson: Det var verkligen en skön grön färg. Vilsam för ögonen. Ha en skön dag du också. Här sys det på ettårspresent...:-)

Klimakteriehäxan sa...

Jag tror de ligger där de udda strumporna, vars makar ligger i sin låda, gömmer sig.

Biggan999 Svart och vitt sa...

Din dotter kanske gilla dem så de följde med norrut *s*

Cicki sa...

K-häxan: Förmodligen. Ett helt par gröna grytlappar bland alla udda strumpor....:-)

Biggan: De är ursprungligen köpta i Sundsvall så de ville kanske hem igen....:-)