fredag 5 december 2008

Farmor, du glömde löständerna

När jag skrev inlägget om min glasögon så kom jag ihåg en annan liknande episod som min farmor råkade ut för. Episoden ligger långt tillbaka i tiden eftersom farmor och farfar varit borta i mer än tjugo år. En morgon när hon kliver upp så tittar farfar på henne och säger: Men Märta, vart har du gjort av löständerna?

Farmor rusar upp och tittar sig i spegeln. Hon ser inga tänder på plats. Hon känner runt munnen. Helt klart är tänderna borta. Hon börjar skaka sängkläderna ifall de ligger där. Hon börjar fundera om hon kunnat svälja dem i sömnen. Hon är fruktansvärt orolig och frustrerad. Till saken hör att farmor var en mycket parant, modemedveten och fräsch affärskvinna med flera egna företag. Att visa sig utan tänder var helt otänkbart för henne.

Till slut kan farfar inte hålla sig längre utan började tokskratta som den spelevink han kunde vara. Han hade bara lurat henne. Tänderna satt på plats där de skulle. Men hon blev så störd av hans fråga att hon helt enkelt fick för sig att hon var tandlös. Så kan det gå. Gissa om vi skrattat åt denna episod många gånger. När Via hade sin reklam där några barn skrev: "Farmor du glömde glasögonen" så såg jag farmors letande efter löständerna framför mig.

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Himla tur att man har tänder som sitter fast...

Klimakteriehäxan sa...

PS den där väskan med grönt upptill och blommigt nertill var verkligen snygg - fast såld ...

Cicki sa...

Häxan: Ja, man får vara tacksam så länge man får behålla dem. Kul att du tyckte om den väskan. Efter jul ska jag börja sy lite mer väskor igen. Det är det jag tycker är roligast. Kanske du hittar något då som inte är sålt.