onsdag 10 september 2008

Mobilhistoria

När vi är där i skogen så ringer helt plötsligt min mobil. Den låg i ryggsäcken så jag hann inte svara. Då kom jag på en annan historia om en mobil.

Jag, fd maken och sonen var och turistade i Uppsala. Vi skulle hälsa på morfar men fick ett ryck att vi först skulle leka turiser. Dottern var inte med oss. Hon var kvar hemma. Vi gjorde alla de där turistgrejerna, tittade på slottet, var ner i källaren där och tittade på utställningen om slottets historia, vandrade i Linnés trädgård och naturligtvis måste vi även bevista Uppsala domkyrka.

När vi är längst inne i kyrkan hör jag en mobil som ringer. Jag blir lätt upprörd och säger: "Vad är det för idiot som har mobilen på i domkyrkan." Då inser jag att det är jag som är idioten. Det är min mobil som ringer. Jag rusar ut ur kyrkan för jag kan inte med att stå inför S:t Eriks relikskrin och prata i telefon. Det är dottern som ringer och gråter så jag knappt kan höra vad hon säger. Till slut fick hon fram att hon satt sig på sina glasögon så de gått sönder. Hon som är nästintill helblind utan sina extraögon.

Mamma, dvs jag, pratade lite lugnande med henne och talade om hur hon skulle göra. Som tur var så var pojkvännen där och kunde bistå med hjälp. Ibland är det bra att ha mobilen med sig, vare sig man är i skogen eller i domkyrkor.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Stackaren. Det var tur att du hade mobilen med och att den var på. Han, Erik, är född där jag jobbar :)

Lotta

Cicki sa...

Lotta: Nu satte du mig riktigt på pottkanten. Nu måste jag ju kolla upp var Erik den helige är född någonstans. Eller också får du uppdatera mig. Själv är jag född på Akademiska....:-)

Mie sa...

Ha ha ja hur klarade mammor av att vara mammor före mobiltelefonernas tid? Även i kyrkor alltså;)

Hilda sa...

ha ha ha ha ...va kul. Jag gjorde nåt liknande för ett par år sedan när ja gick på stan. Jag retade mig på att de va nåns mobil som ringde när jag till slut insåg att det var i min ryggsäck som det ringde.

Cicki sa...

Mie och Hilda: Det har både för- och nackdelar att alltid vara nåbar....:-)

Hannele på Hisingen sa...

Konstigt att vi klarade oss förr... jag är alltid nåbar, fast nu ringer de inte på natten, har körkort och sånt.
Linnés trädgård skulle jag vilja se.

Cicki sa...

Hannele: Linnés trädgård är inte så spännande. Fast jag stal lite udda taklök där....:-)

Det jag sett av din trädgård är mycket finare....:-)

Anonym sa...

Något för dig kanske? http://www.signerat.se/website1/1.0.1.0/2/1/

Cicki sa...

Trebarnsmamman: Tack. Jag ska kolla runt lite på det, så får jag se.