måndag 8 september 2008

Manligt och kvinnligt

Det är kanske fel rubrik för jag vet inte om detta är just signifikativt för manligt och kvinnligt tänkande.

I alla fall så fick jag ett ryck igår. Jag ville möblera om. Vi har ett burspråk och det har varit lite svårt att få det att funka. Men häromdagen så fick jag en uppenbarelse hur jag ville ha det. Det har stått en kista där och en massa blommor. Vid kistan har det även stått en fåtölj och allt gav bara ett rörigt och trångt intryck. Det blev inte bättre av att sambon körde upp fåtöljen ännu mer varje gång han dammsög. Han sköt inte tillbaka den efter dammsugning!

Så igår åkte kistan ut i hallen där den passade bättre. Blommorna åkte in i duschen för lite rengöring och fåtöljen kom på plats som en tron i burspråket. Jag hade förklarat allt detta för sambon i förväg. Jag såg allt framför mig hur det skulle bli. Han såg bara skeptiskt ut och fattade noll. När det väl var klart så blev han också jättenöjd.

Nu till rubriken. Jag såg allt klart medan han inte kunde föreställa sig hur det skulle se ut färdigt. Är detta ett manligt och kvinnligt fenomen? För jag ser också ut som ett ufo när han förklarar ett dataproblem för mig. Jag vet att det finns många män som är kanonduktiga inredare och många duktiga kvinnliga dataingengörer så det är nog bara jag som svamlar och är ute i det blå......:-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm... tror inte att du är ute och svävar i det blå...
Men, ibland är man lite olika i tanken. Du hade reda tänkt ut ditt och han kunde inte förstå HUR det blev, då han inte tänkte rätt... och när han förklarar något dataproblem, så har HAN ju tänkt färdigt, inte du... Ni tänker båda, bara i olika tid ;) Och då blir det kaos, hihihi... Man får inte fram den där lilla extra saken man tänkt, och då hänger inte den andre med.
Ja, ungefär som en av teknikerna brukar säga på jobbet när han försöker förklara för mig. Du ska inte lyssna på vad jag säger, utan på vad jag tänker... Lite blandning då alltså, det som är så svårt ;) Äh, jag är bara ute och cyklar, suck...
Må så grankott... ngn som borde göra något vettigt, om man bara orkade!!! :(

Anonym sa...

Du har fått en utmärkelse av mig
http://www.barbamorsan.se/2008/09/08/i-love-your-blogi-love-your-blog/

Mie sa...

Ha ha men det handlar nog om vad man är intresserad av tror jag! Känner man inspiration för ngt så ser man det ju framför sig:) Mina tre grabbar har nog aldrig känt inspiration inför mina ommöbleringsidéer;)

Cicki sa...

Mie: Du har nog rätt. Fast sambon är faktiskt intresserad och kom med en del idéer på slutet som blev kanonbra. Han har en del kvinnliga sidor, min kära.....:-)