söndag 14 september 2008

Mera svamp

Det blev en sväng till skogen idag igen. Idag hade det varit andra plockare före oss. Man såg det på allt svampskräp och uppsparkade svampar. Men de plockarna kände tydligen inte till vilken fin matsvamp taggsvampen är. Så det hittade vi massor av. Man hade även missat en del trattisar och vanliga kantareller så helt lottlösa blev vi inte. Vi var på två ställen ganska nära varandra men det hade varit folk på bägge ställena. Det är väl så att man kan inte räkna med att ha skogen alldeles för sig själv. Det var nya trattisar på gång så får de bara stå i fred i en vecka eller så så kanske vi hinner med att få lite fler.

Nu är det mesta rensat. Lite är kvar till imorgon för jag fick för ont för att kunna fortsätta. Trattisarna ligger på torkning, kantarellerna ligger för förvällning i en kastrull och taggsvampen förvälls i en annan. Ordning på torpet ska det va´.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fick minsann en hel kasse svamp av svärfar idag. Så jag har att göra i morgon jag med. Eller rättare sagt, sambon har att göra. ;)

Cicki sa...

Härligt. Snäll svärfar du har och du har fostrat sambon bra. Där har jag misslyckats totalt....:-)

Hilda sa...

Vad härligt! Vet du vad, I vår lilla by som ligger vid stora staden du vet, har det spridits ett rykte om en björnhona med ungar som vandrar omkring här. Stod i lokaltidningen i går. Undar vem det är som vill ha svampen ifred den här gången ;)

Cicki sa...

Hilda: Ja, säg det. Fast i dina trakter tror jag inte det är helt ovanligt med björn. Björnstammen har ju ökat. Här hos oss får man passa sig för vildsvin. Man ser spår av de hela tiden när man är ute.