söndag 16 oktober 2011

Personal shopper och fönstertvätt

Sambon har gått och blivit Personal shopper. Han har en god vän som alltid har bråttom. Så bråttom att han inte har tid eller lust att sätta sig in i saker och ting, typ teknik. Sambon är duktig på teknik, så han får ofta agera assistent åt kompisen. Oftast är det datorn det ska meckas med. Nu är det bilen. Två helger i rad har det lagats rosthål och lackats. Kompisen ska nämligen sälja bilen och vill ha den i ett snyggt skick. Idag är de iväg och tittar på en ny bil. För några veckor sedan hjälpte sambon sin kompis med att köpa nya mobiler och andra teknikprylar som tillhandahålls på MediaMarkt. Undrar om sambon fattar själv att han har en ny titel?

Själv har jag ägnat söndagen åt att tvätta ett fönster. Ja, bara ETT fönster. Sedan sa kroppen stopp. Men det är klart, det är inte bara fönstret som blivit rent. Det har duschats blommor, blommor har friserats och snyggats till, ytterkrukor har diskats, gardin har blivit strykt och alla mina keramiksaker som jag har i fönstret har diskats. Vi har burspråk i vardagsrummet så jag har även torkat element och alla lister i burspråket. Även golvet fick sig en duvning. Nu är en yttepytte bit av vardagsrummet helt rent.

Imorgon ska jag ta itu med det andra fönstret och balkongdörren. Efter det kommer det bildbevis eftersom jag vill visa mitt lite annorlunda arrangemang med gardinupphängning. Jag tror det blir jättebra när det är klart.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Och nu blev jag påmind om att jag glömt vattna mina krukväxter i helgen... tack. Säkert skulle växterna hälsa och tacka om de bara orkade pga vätskebrist.

Cicki sa...

Bloggblad: Sicken tur du blev påmind...:-)

Trebarnsmamman sa...

Hej Cicki! Jag meddelar dig här...jag tror jag hoppar böckerna...känns inte som jag kommer få lära mig så mycket nytt, tyvärr :(

Cicki sa...

Trebarnsmamman: OK, då vet jag.

Ingabritt - after work sa...

That´s what friends are for. Käre maken får också rycka in med sina specialkunskaper titt och tätt. Jag tror att han trivs med det, oftast.
Ser fram emot gardinarrangemanget. Så duktig du är trots begränsningarna. Själv har jag inte gjort ett enda dugg och inte blev jag färdig heller, så jag får fortsätta i morgon.

Kesu sa...

Jisses, vilket flitigt bi du varit. Och maken! Jag har en kompis som hjälper mig att handla kläder. Jag tycker inte det är så kul, men ibland måste jag ha tag i något och då tar jag tag i henne. Hon är fenomenalt duktig, ser det jag inte ser, säger ärligt vad som sitter bra och inte och hävdar att hon bara tycker det är roligt även om hon själv inte hittar ett endaste plagg vid samma tillfälle. (Det gör hon oftast inte, eftersom hon fokuserar på mig!)
Såna vänner ska man vara rädd om.

Cicki sa...

Ingabritt: Sambon tycker också det här är kul även om han knorrar ibland. Det är nog mäns sätt att umgås. Gardinarrangemanget är inte speciellt avancerat. Bara lite annorlunda....:-)

Kesu: Vad härligt med en sådan kompis. Det är ju faktiskt roligare att shoppa när man är två. Jag shoppar helst med dottern. Hon är brutalt ärlig.....:-)